شاهین فوتبال همدان جاوادانه می ماند
- توضیحات
- نمایش از چهارشنبه, 02 ارديبهشت 1394 17:50
- بازدید: 940
شوک بزرگی بود، هنوزم رفتنش را باور نداریم. مردی که شاداب و پرنشاط روزهایش سپری شد و در اوج ماندن را دوست داشت درست مانند روزی که در اوج؛ فوتبال را کنار گذاشت.
شادروان اصغر بلورچی مکتبی از فوتبال همدان بوده و هست. آنهایی که استخوان خرد کرده فوتبال این دیار هستند به خوبی او را می شناسند. مردی از جنس بلور، دوست داشتنی، با وقار و الگوی نسل های بعدی فوتبال که امروزه از او به عنوان اسطوره فوتبال و بانی تولد فوتبال کلاسیک در همدان یاد می کنند.
شادروان بلورچی در سن نوجوانی بدنبال فراخوان شرکت نفت و پذیرش دانشجو و قبولی در آزمون به شهر آبادان عزیمت کرد و شرکت نفت که در آنزمان بنام شرکت نفت انگلیس و ایران خوانده میشد و در آکادمی آنجا به تحصیل در امور مختلف پرداخت و در همان زمان به عضویت باشگاه شرکت نفت تحت عنوان "هاتسل" درآمد و در رشته های شنا از جمله شیرجه و کرال نیز فوتبال استعدادهای خود را نمایان ساخت به طوریکه در رشته شنای کرال سینه عنوان قهرمانی را کسب کرد.
پس از جریان ملی شدن صنعت نفت و اعتصاب کارکنان و نیز بدنبال وقایع 28 مرداد 1332 از آبادان به تهران عزیمت کرد و همراه با بیوک جدیکار برای مدتی کوتاه در تیم فوتبال کارگران کارخانه چیت سازی به تمرین پرداخت و سپس به همدان آمد تا تحصیلاتش را ادامه دهد.
وی پس از حضوری موفق و درخشان در تیم فوتبال باشگاه جوانان همدان ، از سوی شادروان پرویز پرورش برای حضور در تیم شاهین دعوت شد.
شادروان بلورچی هم با توجه به علاقه اش به تیم شاهین این پیشنهاد را پذیرفت و با ورودش به شاهین فرهنگی جدید به لحاظ فنی و اخلاقی در فوتبال همدان ایجاد کرد.
وی در واقع سیستم نوین را در فوتبال همدان اجرایی کرد و با این سیستم جوانان فوتبالیست همدانی رفته رفته تغییراتی در سبک بازی خود ایجاد کردند و نظم و انسجام خاصی در فوتبال این شهر حاکم شد.
به دنبال این شیوه نوین در فوتبال به خصوص شاهین همدان شرایط به گونه ای شد که همه ساله تیم های صاحب نام کشور به خصوص خطه خوزستان برای برگزاری دیدارهای مختلف به همدان سفر کردند و حس حضور پرشمار تماشاگران در ورزشگاه نیز مهیا شد.
استقبال از مسابقات تیم شاهین همدان به حدی بود که در دیدار مقابل شاهین تهران با همراهی بازیکنان مطرح آن زمان از جمله مرحوم دهداری، شیرزادگان، بهزادی، بهشتی و سایر نفرات این تیم، 10 هزار تماشاگر به ورزشگاه آمدند .
در این دیدار بازی زیبا و تماشاگرپسند مرحوم بلورچی حاضرین در ورزشگاه را به وجد آورد و همین ویژگی تیم شاهین همدان در ارایه بازی های جذاب و دیدنی سبب شد تا آوازه فوتبال کشور شود و با اقتدار مقابل حریفان صف آرایی کند.
شادروان بلورچی به سبب همین افتخارآفرینی و بازی های زیبا و تاثیرگذار به دعوت مدیر وقت باشگاه شاهین تهران در این تیم نیز بازی کرد و در چند تورنمنت بین المللی از جمله دیدار با تیم زسکا مسکو روسیه به میدان رفت.
باشگاه شاهین همدان به لطف مدیرعامل باشگاه، بازیکنان و نیز اصغر و محسن بلورچی بارها برای فوتبال استان در سطح ملی افتخارآفرین بود.
همین جایگاه برتر سبب شد مدارس و آموزشگاه های همدان در آن زمان با بازی های درخشان محسن بلورچی و سایر نفرات به پشتوانه تیم شاهین قهرمان استان شوند و در واقع پشتوانه های مهم در تیم پایه شاهین بودند.
اخلاق، تحصیل، اتحاد و رفاقت سرلوحه باشگاه شاهین همدان بود، هر چند حکومت وقت چنین وضعیت و محبوبیت تیم شاهین را تحمل نکرد و به بهانه های مختلف می کوشید به شاهین ضربه بزند تا جاییکه شادروان اصغر بلورچی را مجبور کردند که در مسابقات شاهین چه رسمی و چه غیر رسمی حضور نیابد و در واقع دستگاه ساواک با بهانه تراشی های متعدد مانع از حضور این اسطوره فوتبال همدان در میادین شد.
شرایط به گونه ای پیش رفت که سرنوشت شاهین همدان نیز مشابه شاهین تهران شد و انحلال پایانی تلخ برای این تیم محبوب رقم زد.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شادروان بلورچی در تیم جوان و تازه تاسیس الوند به عنوان مربی همکاری داشت و پس از بازنشستگی در بانک ملی به تهران عزیمت کرد.
وی در جریانات انقلاب شکوهمند اسلامی دوشادوش مردم انقلابی کشورمان فعالیت داشت و پایان عمر باشکوه و پرافتخار این قهرمان سکوت و شتافتن به دیار ابدی بود؛ انسانی بزرگ و ارزشمند که اکنون در بین ما نیست.
روحش شاد، یادش گرامی............
درود بی پایان بر شاهین فوتبال همدان که قطعا نامش در دل های پیشکسوتان و اهالی فوتبال جاوادانه می ماند.
به قلم برادر کوچکت .... محسن بلورچی
دوم اردیبهشت ماه 1394/ حسینه بختیاری ها/ همدان