بخت سیاه، حال این روزهای قهرمان سابق آسیا!
- توضیحات
- نمایش از سه شنبه, 20 بهمن 1394 15:54
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 932
پاس آرام و بیسروصدا به سمت خاموشی مطلق پیش میرود و تصمیمات نادرست سبب شده تا این تیم همچون بسیای از تیمهای مطرح کشور، در حال محو شدن از صفحه فوتبال شود .
به گزارش "همدان فوتبال"؛ تیمی که هیچ عایدی برای فوتبال همدان نداشت و صرف هزینههای هنگفت، آمدورفت نفرات غیربومی و بدهیهای انباشته شده سبب شد تا حتی دوستداران فوتبال در همدان نیز کمتر سراغ این تیم را بگیرند.
پاسی که یکی از ایرادات اساسی به آن نداشتن تماشاگر پرشمار بود، اکنون در همدان و در اوج بازیها به هزار نفر میرسد.
آخرین تیم ایرانی که قهرمانی آسیا را در کارنامهاش دارد و شخصیتهای بزرگ این تیم را اداره میکردند، حالا به دست افراد کوچک و مبتدی در فوتبال ایران افتاده است.
این شیوه نادرست در مدیریت پاس سبب شده تا این تیم اکنون گزینه اصلی سقوط لقب بگیرد.
تیمی که امسال به اذعان کارشناسان و اهالی فوتبال، به لحاظ قراردادهای مالی در صف بالاترین تیمهای هزینهساز لیگ لقب گرفته است.
جذب بازیکنان پرادعا و کممصرف در ابتدای فصل سبب شد تا این تیم نه تنها از گردونه گزینههای صعود باز بماند بلکه همدانیها برای بقای این تیم در لیگ یک هم دست به دعا شوند.
تعیین سقف 240 میلیونی برای تیمی که در انتهای جدول چسبیده است، هنر مدیریت و مربیانی بوده که صرفا منافع شخصی را در آن دیدهاند.
پاس امسال با جابجایی سه سرمربی و انبوه مربی و بازیکن، رکوردار لیگ یک محسوب میشود و همین جابجاییهای پرهزینه، بدهیهای پاس را بیش از گذشته سنگین میکند.
داوود مهابادی با این تصور که قراردادهای بالا سبب میشود نفرات حداقل با 50 درصد دریافتی، به حداقل حق مالی خود برسند، هزینه سنگینی را بردوش این تیم نهاد.
جدایی بازیکنانی نظیر مسعود همامی، سعید خردمند، محسن آذرباد، وحید محمدی، جهانگیر عسگری، اسحاق سبحانی، روحاله سلطانی و پیمان نامور از پاس، شیرازه این تیم را از هم پاشاند.
پاس با داوود مهابادی در این فصل به جایی نرسید تا این مربی باتجربه لیگ یکی با تصمیم هوشیارانه و بیم از عملکردش در آینده پاس، عطای مربیگری را به لقایش ببخشد.
رضا طلاییمنش دستیار دوم مهابادی که فضای مانور توانمندیهایش در جایگاه سرمربی را مفید میدید، زمام پاس را شبانه و قبل از بازی رفت مقابل خیبر خرمآباد در دست گرفت.
اهرم قدرت این مربی بومی فوتبال همدان بها دادن به بازیکنان همدانی بود تا ابتدا استخوانبندی تیمش را از حاشیه به دور کند سپس سایر نفرات را همراه خود سازد.
اما سرمربیگری طلاییمنش مصادف شد با جدایی چندین بازیکن کلیدی که برخی به خاطر عدمشناخت فنی از این مربی و عدهای با اعتراض به شیوه پرداختیهای مالی و مدیریتی باشگاه پاس ترجیح دادند که نباشند.
طلاییمنش شروع کارش با جدایی چند بازیکن کلیدی، مشکلات عدیده مالی و بیانگیزگی بازیکنان همراه شد اما او هرگز مایوس نشد و تیمش را ساخت.
سرمربی بومی همدان فقط با یک دستیار و نفرات باقیمانده، استارت زد.
او هر چند در نتیجهگیری آنطورکه باید نتوانست پاس را از انتهای جدول رهایی دهد اما مقابل حریفان بهخصوص بالانشینان جدول عملکرد قابل قبولی داشت و میل به حمله و سیستم هجومی تیمش موردپسند تماشاگران بود.
اما طولی نکشید که هیئت مدیره باشگاه در اقدامی غیرمنتظره و در حالیکه یاران طلاییمنش دو بازی متوالی را با برد پشت سر گذاشتند، او را از نیمکت پاس جدا کردند.
در واقع طلاییمنش در تعطیلات نیم فصل و در حالیکه تیمش را آماده برپایی اردوی چند روزه میکرد به یکباره خبر برکناریاش را شنید تا بیدرنگ باشگاه را ترک کند.
خیلیها پس از این اقدام، تصمیم هیئت مدیره را غیرمنصفانه و خارج از قاعده فوتبال عنوان کردند.
طلاییمنش با وجود خانه تکانی گسترده تیم پاس پذیرفت به خاطر منافع شخصی و جمعی، عهدهدار مسئولیت پاس شود اما مسئولان نیز از بیم اینکه او نتواند پاس را به سرمنزل مقصود برساند، حکم به اخراجش دادند!
آمدن اکبر محمدی نیز در شرایطی رقم خورد که فرصت برای تغییرات در تیم و استخدام چند بازیکن مورد نیاز فراهم بود.
او زمانی به پاس آمد که مقدمات جدایی سعید خردمند و سعید آذرباد فراهم شده بود و این دو بازیکن به استناد به بندهای قرارداد مالی خود، بدون ملاحظه کاری و اینکه پاس بیش از گذشته به آنها نیاز دارد، سر از تیم نفت مسجد سلیمان در آوردند.
مدیرعامل پاسیها به خیال اینکه میتواند با طرح شکایت به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، آنها را به پاس بازگرداند، با همین خوش خیالی به نتیجهای نرسید تا پاس دو مهره کلیدی خود را به راحتی از دست بدهند.
با این حال اکبر محمدی نیز تا به اینجا نتوانسته پاس را از بحران خارج کند و علاوه بر ناکامیهای کسب شده، در دیدارهای خانگی که پاس پیش از این به حریفان باخت نمیداد، حالا دوبار شکست خانگی را نیز تجربه میکند.
در دوره مهابادی و طلاییمنش ایراد بر بازیهای خارج از خانه و شکستهای پاس بود اما حالا این ناکامی به بازیهای داخل از خانه هم سرایت کرده است.
نفراتی همچون احمد جمشیدیان، مجید غلامنژاد و داود شاهواروقی که نیم فصل به پاس اضافه شدند نیز هرگز نتوانستهاند جایگاه این تیم از انتهای جدول را تکان دهند تا پاس بیش از گذشته سایه سنگین سقوط را احساس کند.
این روزها بخت قهرمان سابق آسیا روبه سیاهی میزند و هیئت مدیره خاموش، مدیرعامل خوش خیال و کادر فنی اتوبوسی و پرتعداد پاس هم نتوانسته ناجی این تیم شود.