پاسی ها در انتظار هیات مدیره؛
بودجه دولتی ضامن غیر مطمئن برای چرخش مالی آینده پاس
- توضیحات
- نمایش از شنبه, 19 مهر 1393 19:59
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 993
این روزها تیم پاس همدان در حالی روی نوار موفقیت در رقابت های لیگ دسته یک فوتبال کشور قدم برداشته که همچنان گریبانگیر مشکلات کلان در عرصه مدیریتی و مالی است.
به گزارش "همدان فوتبال"، تیمی که امسال با حمایت مالی فولاد ویان گام به لیگ یک گذاشته است با کوله باری از بدهی های ریز و درشت مدیرعاملان سابق غرق در مشکلات مالی شد، هر چند مدیریت جدید باشگاه توانسته بیش از سه میلیارد از این بدهی ها را با رایزنی و تخفیف از طلبکاران تسویه کند.
با این حال بازهم مبلغ قابل توجهی از بدهی های گذشته روی دست مدیرعامل پاس باقی مانده و او باید تاوان سوغات مدیرعاملان سابق را بدهد.
البته قابل تقدیر است که مدیرعامل باشگاه پاس بیش از سه میلیارد تومان از بدهی های گذشته را ظرف همین دو سه ماه اخیر تسویه کرده، هر چند این رویه مطلوب یک باشگاه حرفه ای نیست و وی بجای پرداختن به بدهی ها و مدیریت تسویه می بایست متمرکز به اوضاع و احوال تیمش باشد اما شرایط خاص این باشگاه سبب شده تا وی 24 ساعته درگیر برنامه های باشگاه پاس شود.
اما اکنون که تیم تحت رهبری داوود مهابادی شروع طوفانی در لیگ یک داشته است و توانسته شخصیت لیگ برتری را به پاس القا کند، اینکه پاسی ها غرق در بدهی ها و آمد و رفت روزانه طلبکاران زورگار سر کند، زیبنده این تیم نیست که خواهان حضور در لیگ برتر است.
هیات مدیره لازمه استانداردسازی ساختار پاس
از سوی دیگر تصمیمات فردی هم نمی تواند به مرور زمان بازدهی مناسبی در برنامه های کلان و جامع باشگاه پاس داشته باشد. این روزها دیده می شود که تصمیمات بین بهرام یدی مدیرعامل و محمدناصر نیکبخت استاندار و رییس هیات مدیره باشگاه پاس صورت گیرد در حالی که روال باشگاه های حرفه ای دنیا و حتی کشورمان داشتن ساختار هیات مدیره و برنامه ریزی های لازم با خرد جمعی است.
اگر باشگاه پاس درصدد رسیدن به استانداردهای فوتبال در ساختار حرفه ای فوتبال است می بایست از هیات مدیره ای توانمند و صاحب نظر برخوردار باشد. استاندار همدان وعده انتصاب هیات مدیره جدید پاس ظرف یکی دو هفته را در آخرین نشست خبری اش با اصحاب رسانه داده بود اما از گفته وی چندین ماه می گذرد و اثری از نشست هیات مدیره با تشکیلات جدید نیستیم.
قطعا هیات مدیره می تواند تصمیمات بهتری را برای آینده پاس به خصوص در بودجه بندی و زیرساخت های مالی و اقتصادی داشته باشد اما روندی که اکنون این تیم از سر گرفته، آماتور و به دور از ساختارهای استاندارد فوتبال و مدنظر ای اف سی است.
از سوی دیگر تا چهه موقع پاس می خواهد متکی به بودجه های دولتی و حمایت استانی باشد. باید بپذیریم که در چند سال گذشته صنایع استان تمایلی به تیمداری و صرف هزینه در ورزش به خصوص فوتبال پاس نداشته اند و حالا که مجموعه های بزرگ صنعتی نظیر فولاد ویان و سحر که در ورزش سرمایه گذاری کرده اند، نباید موجبات دلسردی آنها ایجاد شود بلکه نیاز به حمایت استانی دارند تا بتوانند شریک روزهای خوشبختی و موفقیت ورزش استان به خصوص پاس باشند.
مسئولان استان باید این دو سرمایه مهم صنعتی که رویکرد مثبت در ورزش دارند را حفظ کنند و با ایجاد شرایط مناسب آنها را ترغیب به حمایت از ورزش استان در سال های آینده کنند.
طرح های اقتصادی پاس بایگانی نشود!
این روزها چند طرح اقتصادی تاثیرگذار در بهبود شرایط مالی پاس به استاندار همدان ارایه شده اما هنوز تصمیم گیری قطعی برای اجرای آن گرفته نشده است.طرح واگن های قطار، شهرک آهن و ... جزو طرح های اقتصادی ارایه شده به استاندار همدان است اما تاکنون حرکت موثری برای تحقق و اجرای آن نشده است.
بدون تردید باید بپذیریم که با توجه به افزایش هزینه ها طی سال های آینده، توان مالی برای تیمداری پاس از جانب استانداری همدان خارج و یا محدود می شود و بهترین راه حل اجرای طرح های اقتصادی ارایه شده است که برگرفته از تحلیل و دیدگاه کارشناسان خبره اقتصادی و تجاری می باشد.
امید است مسئولان اجرایی استان در مسیری که لیگ برتری شدن پاس و حضور قدرتمند در فصول آتی خواسته جمع کثیری از هواداران پاس است، با اعمال نیازهای اساسی این تیم، آینده ای روشن را برای سبزپوشان ترسیم کنند.
یادداشت از: میثم ناصرنژاد