الوند کودک سر راهی فوتبال همدان

b_150_100_16777215_00_images_stories_alvand_logo.gifتنها 2 روز پس از اعلام واگذاری امتیاز تیم‌ الوند به هیأت فوتبال همدان، رئیس این هیأت این موضوع را رد کرد تا مشکلات مربوط به این باشگاه وارد مرحله جدیدی شود.

 

 

به گزارش "همدان فوتیال"، باشگاهی که فقط چند ماه پیش از 3 طرف تحت فشار بود و هرکس آن را متعلق به خود می‌دانست؛ حالا به وضعی دچار شده است که همه از مدیریت آن سرباز می‌زنند و آن را به دیگری حواله می‌دهند.

سقوط الوند از کجا آغاز شد؟

 

وقتی بهار امسال تیمی که سال گذشته مدعی صعود به لیگ برتر بود به لیگ دسته دوم سقوط کرد در استان بسیاری از این صحبت کردند که الوند متعلق به مردم است و باید بیشتر حمایت شود تا به روزهای اوج خود بازگردد. اما مدتی بعد بهرام یدی، مدیر عامل پاس شد و در همان جلسه تودیع و معارفه گفت قصد دارد الوند را بفروشد. لذا هر کس خواهان آن است جلو بیاید.

 

آن زمان همه نگاه‌ها به شهرداری همدان بود. مسئولان شهرداری به این دلیل که الوند در ابتدا متعلق به آنها بوده، ادعا کردند مالک اصلی تیم هستند و باید بدون پرداخت پول، تیم به آنها برسد. همان روزها هیأت فوتبال هم گاهی به نعل می‌زد و گاهی به میخ. گاه مالک تیم و تمامی تصمیم‌گیری‌های مربوط به آن را بر عهده یدی می‌دانست و گاه از شهرداری حمایت می‌کرد. اما در همه این جدال‌ها، اداره ورزش‌وجوانان در سکوت اوضاع را نظاره می‌کرد.

 

خریداران بشتابید!

 

در کشمکش مدعیان الوند، در نهایت تیم برای یدی باقی ماند. چه آنکه او به طور قانوني مالک تیم بود و هر چند شهرداری می‌گفت خود مالک اصلی و باصلاحیت این باشگاه است، اما یدی برنده این دعوا بود. در همان روزها خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سرمایه‌داری قصد خرید این تیم را دارد. چند جلسه علنی و غیرعلنی بین حسین دائمی، بهرام یدی، عبدی افتخاری و سید محمد عیوقیان برگزار شد. اختلاف‌های زیادی وجود داشت و مهمترین آنها بر سر پول بود. دو طرف معامله برای قیمت اختلافاتی داشتند، اما در نهایت اعلام شد ظاهراً قراردادی بین دائمی و یدی بسته شد که طبق آن 80 درصد باشگاه به دائمی رسید و 20 درصد به یدی.

 

همه این جنجال‌ها در نهایت موجب شد الوند در مالکیت یدی باقی بماند و وارد لیگ دسته دوم شود.

 

آغاز لیگ: ناامید کننده

 

شروع لیگ آغاز ناامیدی‌ها بود. الوند نتیجه نمی‌گرفت و روز‌به‌روز در جدول پایین می‌آمد. خیلی‌ها مشکل را از کادر فنی کم‌تجربه آن می‌دانستند، اما مدیریت باشگاه مشکل اساسی را بی‌پول دانست و حتی تهدید به تعطیلی هم کرد و وقتی قول استاندار را گرفت که به این باشگاه کمک پولی خواهد شد، کار مجدداً از سر گرفته شد. یعنی ظاهراً مدیریت استان تصمیم گرفت به این تیم خصوصی کمک مالی کند تا تعطیل نشود.

 

اما این وضعیت تا نیم فصل ادامه پیدا کرد وضعیتی ناامید کنده، شکننده و تأسف‌آور.

 

خریدار دوم مالک را عصبانی کرد!

 

در نیم‌ فصل، الوند خریدار جدیدی پیدا کرد. مجتبی مهرجوسرشت، سرمربی تیم دانشگاه آزاد همدان با طرح‌هایی اقتصادی زیربغل، به استانداری رفت تا هم طرح‌هایش را به کار بنشاند و هم الوند را مدیریت کند. اما این کار خریدار جدید واکنش تند مالک الوند را به دنبال داشت.

 

باشگاه الوند بیانیه شدیدالحنی داد و در آن به رسانه‌ها توهین و آنها را متهم به جوسازی کرد. این بیانیه تناقضات و سؤالات زیادی را در بین افکار عموم برانگیخت.

 

در این بیانیه آمده بود: «در ماه‌های اخیر که شاهد مطرح كردن نام مدعیانی تحت عنوان خریدار الوند بودیم، به وسیله ابزارهای تبلیغاتی از جمله رسانه‌ها به تبلیغات گسترده دست زدند در حالی که کسی جیب‌های خالی آنها را ندید» تناقض‌هاي این بیانیه زمانی پررنگ‌تر شد که خبر رسید بهرام یدی تیم را به هیأت فوتبال واگذار کرده است.

 

هیأت فوتبال: با نامه نمی‌شود امتیاز واگذار کرد!

 

رئیس هیأت فوتبال همدان ادعای مالک الوند مبنی بر اینکه تیم را به هیأت واگذار کرده است، قبول ندارد. 2 روز قبل بود که بهرام یدی اعلام کرد امتیاز تیم را به هیأت داده است.

 

بهرام یدی در مصاحبه‌ای که پر از کنایه و گلایه بود گفت: «قبل از آغاز فصل جاری لیگ دسته دوم باشگاه‌های کشور نیز تصمیم به واگذاری امتیاز این تیم به خارج از استان داشتم که برخی دست‌اندرکاران فوتبال همدان مخالفت کردند و حالا انتظار دارم همین نفرات امور تیم را بر عهده بگیرند» این جمله کنایه بزرگی به همه کسانی بود که می‌گفتند الوند باید در همدان بماند.

 

در مقابل رئیس هیأت فوتبال به همدان‌پیام گفت: «مالک الوند نامه‌ای به هیأت داده است و بنا بر دلایلی از خود سلب مسئولیت کرده است در حالی که این روند غلطی است و غیرقابل قبول است.»

 

محمدعیوقیان گفت: «هیأت به دليل وضعیت بحرانی این تیم فقط برای بازی امروز(یکشنبه) الوند مدیریت تیم را بر عهده گرفته است. اگر کسی می‌خواهد امتیاز تیم را تحویل دهد باید قانونی عمل کند. به این راحتی نیست که هر کس خسته شد امتیاز تحویل دهد.»

 

پرسش‌هایی درباره آینده الوند

 

حالا الوند وضعیت بسیار بدی دارد. هیچ‌کس آن را نمی‌خواهد و بازیکنان بومی ناراضی هستند و غیربومی‌ها با تیم‌های دیگر تمرین می‌کنند و باشگاه پول غذای بازیکنان را هم ندارد. در این بین افکار عمومی به بازی گرفته شده‌اند و معلوم نیست این تیم چه آینده‌ای خواهد داشت. اما در وضعیت کنونی الوند چند پرسش مهم می‌تواند راهگشا باشد:

 

1- مالک الوند تیم را نمی‌خواهد، چون مشکلات مالی دارد. این اتفاقی ممکن است برای هر باشگاه خصوصی دیگر اتفاق بیفتد. در این حالت چه باید کرد؟ 3 راه وجود دارد. یا تیم واگذار شود یا مدیریت شود و یا تعطیل. اما ظاهراً بعضی راه دیگری را مدنظر قرار داده‌اند: به قول بیانیه باشگاه الوند، بازی‌هایی رسانه‌ای راه بیفتد تا مدیریت استان ناچار شود به باشگاه پول تزریق کند. در این حالت مفهوم باشگاه خصوصی چیست؟

 

2- بیانیه باشگاه الوند از خریدارانی گله‌ دارد که پول ندارند، ولی در مقابل مالک الوند می‌گوید بدون هیچ پولی تیم را به هیأت فوتبال داده است. این تناقض از کجا می‌آید؟ اگر تیم مجانی داده شده است پس هر فرد بی‌پول یا با پولی خریدار تیم باشد برای مالک که حالا مالک سابق است، چه اهمیتی دارد؟

 

3- اگر بنا بود تیم مجانی به هیأت داده شود، چرا چند ماه پیش که شهرداری آن را می‌خواست این اتفاق نیفتاد؟ اگر آن زمان الوند به شهرداری می‌رفت این مجموعه تیم خود را وارد لیگ سوم نمی‌کرد و انرژی و تمرکزش را روی این باشگاه می‌گذاشت در آن صورت وضعیت الوند به این اندازه اسفناک می‌بود؟

 

4- هیأت فوتبال توانایی اداره الوند را دارد؟ هیأتی که از تیم‌ها تا داوران و همه از آن گله دارند چطور می‌تواند تیم دسته دومی را اداره کند؟ وقتی خود آقایان هیأت هم تیم را نمی‌خواهند؛ یعنی تیم دوباره به یدی بازمی‌گردد. در آن صورت احتمالاً کمک‌هایی هم همراه آن خواهد بود. افکار عمومی پرسش دارند که آیا اینها همه برای گرفتن کمک از استانداری است؟

 

5- چرا در این وضعیت شهرداری همدان مانند چندماه پیش برای گرفتن الوند اقدامی نمی‌کند؟ چند ماه پیش کسانی این تیم را متعلق به خود و مجموعه خود می‌دانستند چرا حالا برای نجات الوند گام پیش نمی‌گذارند؟

 

6- نقش اداره ورزش‌و‌جوانان در این مشکلات چیست؟ این مجموعه متولی اصلی ورزش است. در حالی که شهرهای دیگر ایران چند تیم را در سطح نخست فوتبال کشور مدیریت می‌کنند چرا همدان نمی‌تواند 2 تیم آن‌هم در سطح دوم و سوم فوتبال کشور را بدون دردسر اداره کند؟ آیا این موضوع تأسف‌آور نیست؟ الوند در حال حاضر به تعیین تکلیف نیاز دارد. اداره ورزش استان چرا نباید این موضوع را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حل و فصل کند؟ درست است الوند تیمی خصوصی است، ولی به آن لقب اعتبار فوتبال استان و پایگاهی برای استعدادیابی می‌دهیم باید نسبت به سرنوشت آن حساس باشیم. با سکوت و مذاکرات پشت پرده مشکلات با سرعت بسیار کمی حل می‌شود.

 

در 7 تا 8 سالی که پاس به همدان آمده است خود در بسیاری مواقع معضل بزرگی برای ورزش بوده و ورزش‌های دیگر در سایه آن کمرنگ شده‌اند. حالا یکسالی است که معضل دوم ورزش استان باز هم از فوتبال آمده است. در این وضعيت که آرامش از ورزش رخت بر بسته است، باید فکری اساسی به حال آن کرد.

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن