مدیرعاملی که شرط را باخت
- توضیحات
- نمایش از چهارشنبه, 16 ارديبهشت 1394 08:07
- دسته: تحلیل و نقد
- بازدید: 996
سال گذشته در چنين روزهايي (16 ارديبهشتماه) بود كه پنجمين تغيير در مديريت پاس با روي كار آمدن بهرام يدي صورت گرفت.
به گزارش "همدان فوتبال"، يدي كه تا پيش از آن سكاندار مديريت تيم ريشهدار الوند بود بنابر تشخيص هیأت مديره قرار بود درخشش تيم سابق خود را در نخستين حضور در پاس تكرار كند و فراتر از آن، بردن پاس به ليگ برتر، شرط ضمن عقد قرارداد وي بود.
هر چند يدي در شرايطي الوند را ترك کرد كه اين تيم حال و روز خوبي نداشت اما پيش از انتصاب وي به مديرعاملي پاس، دلسوزان و منتقدان بر اين نظر بودند كه سرمايه و نيروي استان به جاي تيم امتحان پس داده پاس، روي تيم ريشهدار شهر متمركز شود.
مسئولان استان اما همچنان اميدوار به صعود پاسي بودند كه پس از انتقال سياسي به همدان سقوط به ليگ دسته يك را به خود ديده بود. اسفناكتر اینكه رقيب سرسخت روزهاي نهچندان دور سرخابيهاي پايتخت، با حضور خود در همدان در ليگ يك جا خوش كرده و اينگونه بود كه سبزپوشان روزهاي دور آسيا، پس از چند سال از اسب افتادن، حالا اصل خود را هم رفته رفته فراموش ميكرد.
اين حال و روز، مسئولان استان را به فكر انداخت تا با تغيير در پاس و آوردن يدي تيم را به ليگ برتر برگردانند.
اما هفته گذشته بهرغم عملكرد بهتر پاس نسبت به فصلهای قبل، اين تيم باز هم از صعود به ليگ برتر بازماند تا بارديگر آه از نهاد ورزش استان بلند شود؛ آهي كه بيش از غصه صعود نكردن پاس از بر باد رفتن هزينههاي ميلياردي و صرف امكاناتي بود كه با درصدي کمتر ميتوانست موجب درخشش ديگر رشتههاي فراموش شده استان در سطح قهرماني باشد.
در باب اينكه چرا پاس، امسال بهرغم صرف هزينههاي فراوان و توجهات ويژه مسئولان، رسانهها و مردم نتوانست راه به ليگ برتر ببرد بسيار گفته شده اما مرور عملكرد مديرعامل ميتواند علل اين ناكامي را بيشتر بازگو كند. بركسي پوشيده نيست كه يدي بهرغم شايستگيها با حمايت و رايزني مسئولان مستقيم ورزش استان سكان مديريت تيم بحران زده پاس را بر عهده گرفت.
در اين شرايط مديريت سازمان ورزش و جوانان استان با در بوق و كرنا كردن اينكه توانسته يك ميليارد اعتبار براي ورزش استان جذب كند نويد سالي كم دغدغه براي پاس و مديريت آن را ميداد و استان را به صعود اين تيم پرهزينه كمي اميدوار ميكرد.
سهم پاس از اين رقم بودجه، فارغ از كمكهاي تشويقي و حمايتي بود كه از لايههاي ديگر شهر به تيم تزريق شده بود و اتفاقاً شائبه استفاده از درآمد فروش منابع طبيعي اطراف شهر در اين زمان زمزمه ميشد.
با اين حجم بودجه و مشوقهاي ديگر نهادها، پاس امسال هم نتوانست با مديريت يدي راه به ليگ برتر پيدا كند تا جامعه ورزشي استان منتقدتر از هميشه خواهان پاسخگويي مديريت و مسئولان ورزش استان باشند كه با تكرار ناكامي پاس، آيا روند ويژهخواري اين تيم از بودجه استان بازهم ادامه مييابد؟! آيا بهتر نيست با درخواستهاي ضمني و گاهی علني پيشكسوتان پاس براي بازگشت تيم به تهران، اين تيم به دست ريشهداران آن سپرده شود تا از اين حال و روز رهايي پيدا كند و ديگر ورزشهاي استان جان تازهاي بگيرند؟! جامعه استان سالهاست كه منتظر ارائه تحليل مسئولان از هزينه و فايده نگهداري پاس در استان است.
ديگر اینكه بهرغم افزايش بودجه ورزش استان و جذب اعتباري بيشتر از برخي استانها –كه افتخاري سعي در برجسته كردن آن داشت- مسئوليت مديريت ورزش استان و مديرعامل باشگاه بيش از گذشته خواهد بود و بايد در اين خصوص پاسخگو باشند كه بهرغم اين حجم بودجه و حمايت، مسئولان ارشد استان چرا نتواستهاند شرط ضمن عقد قرارداد را به جا بياورند!
بماند كه صعود نكردن پاس به ليگ برتر عواقب ديگري هم داشت كه عدم اهتمام به تيم الوند يكي از آنهاست؛ زیرا يدي در شرايطي به پاس آورده شد كه الوند به مديريت وي نياز داشت اما با ترجيح پاس، الوند آن نیم رمق خود را هم از دست داد و كار به جايي رسيد كه در بيتفاوتي نهادهاي متولي مانند شوراي شهر و شهرداري كه بايد حامي و مشوق باشگاههاي اصيل شهر باشند، اين باشگاه ريشهدار به حراج گذاشته شد.
معمولاً مسئولان متولي امور، در چنين روزهايي سكوت را رويه خود قرار ميدهند اما انتقادات آنقدري هست كه مديريت ورزش استان خود را ملزم به پاسخگويي هرچه سريعتر به آن بداند. جامعه استان منتظر پاسخگويي مديريت باشگاه و سازمان ورزش و جوانان در مورد ادامه كار تيم پاس است و ميطلبد كه تدبيري اساسي براي اين تيم انديشده شود.
در اينكه هیأت مديره پاس كه گاهگاهي در جلسات اين تيم حضور مييابند هم بايد پاسخگوي اذهان عمومي درباره چرايي ناكامي پاس و نحوه ادامه كار اين تيم در استان باشند نيز شكي نيست كه در جاي خود به آن پرداخته ميشود.
منبع: همدان پیام