در نشست کافه فوتبال مطرح شد؛
مشکلات فنی به عدم مدیریت بازمیگردد
- توضیحات
- نمایش از پنج شنبه, 24 مهر 1393 12:30
- دسته: فوتبال ایران
- بازدید: 1020
مدیران و مربیان پیشین تیمهای ملی و لیگ برتری معتقدند دلیل ناکامی فوتبال پایه بیشتر به مسائل مدیریتی مربوط است تا مسائل فنی .
به گزارش "همدان فوتبال"، چهلودومین نشست کافه فوتبال به میزبانی اتحادیه فوتبال باشگاههای کشور و با حضور عزیزالله محمدی، محمد مایلیکهن، فرامرز ظلی، ناصر شفق، صادق درودگر، کاظم اولیایی، رضا رجبی، ضیاء عربشاهی، برادران فریادشیران، هادی طباطبایی و اکبر محمدی برگزار شد.
مایلیکهن: دست مربی خارجی خوب را میبوسم
در این نشست، ابتدا محمد مایلیکهن با انتقاد از اینکه به برخی از مربیان خارجی بیش از اندازه بها داده شده و آنها چندین بار به برنامههای زنده تلویزیونی دعوت شدهاند، گفت: من دست مربی خارجی خوب را میبوسم، اما در انتخاب مربی باید دقت شود.
وی در مورد عملکرد تیم جوانان خاطرنشان کرد: رقابتهای قهرمانی جوانان آسیا با حضور بازیکنان زیر 19 سال برگزار میشود، اما علی دوستی مهر با بازیکنانی با سن پایینتر در این رقابتها شرکت کرد که همین موضوع یکی از دلایل نتیجه نگرفتن تیمش بود.
محمدی: از تیم جوانان به خوبی حمایت شد
در ادامه، اکبر محمدی با اشاره به اینکه انتخاب اعضای کادر فنی در تیمهای پایه بسیار زیاد است، تاکید کرد: فاکتورهای این انتخاب مشخص است و بعد از آن باید از کادر فنی حمایت شود که این موضوع در تیم جوانان وجود داشت. آنها بدون دغدغه در مسابقات شرکت کردند.
وی با بیان اینکه نفرات تیم جوانان به علت ناکامی دیگر تیمهای پایه، تحت فشار قرار داشتند، اضافه کرد: باید برنامهریزیها به نحوی صورت گیرد و اردوها به شکلی ترسیم شود که مسیر حرکتی تیم به سرانجام برسد.
سرمربی پیشین تیم فوتبال جوانان همچنین تاکید کرد: تلخترین روزهای کاری زندگی من کار در تیمهای جوانان و نوجوانان بود و بخاطر همین موضوع قصد بازگشت به این تیمها را ندارم.
پس از این صحبتها، مایلیکهن خطاب به اکبر محمدی گفت: شما به نوعی قربانی شدید، اینکه بازیکنان ما شب تا صبح در صفحات اجتماعی هستند به تیمها ضربه زده است. بازیکنان در کنار تمرین نیاز به تغذیه و استراحت خوب دارند که این موضوع به تیمها ضربه زده است.
طباطبایی: مشکلات فنی هم به عدم مدیریت بازمیگردد
در ادامه هادی طباطبایی با اشاره به اینکه باید متوجه شد دلیل این ناکامیها مشکلات فنی و مدیریتی است، اظهار کرد: باید چینش آدمها مشکل داشته یا شرایط لازم برای موفقیت وجود نداشته است؟ اگر چینش درست بوده، باید یقه مربی را چسبید وگرنه باید تغییراتی در مدیریتها ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات فنی هم به عدم مدیریت بازمیگردد، افزود: وقتی همه چیز رها میشود، نتیجه درست بدست نمیآید. البته اینقدر نسخه اشتباه برای فوتبال پیچیده شده که به این روز افتاده است.
مربی پیشین دروازهبانهای تیم امید اضافه کرد: در فوتبالمان برنامههای استراتژی نداریم. شاید داریم اما قابلیت اجرایی ندارد. به عقیده من اگر از همین امروز کاری با برنامه و حرفهای را شروع کنیم تا 10 سال آینده سه تیم بزرگسالان بسیار خوب خواهیم داشت.
شفق: تیمهای پایه در زمان من موفق بودند
در ادامه نوبت به صحبتهای ناصر شفق سرپرست پیشین کمیته جوانان رسید که او هم در مورد علتهای ناکامی تیمهای فوتبال پایه ایران اینگونه اظهارنظر کرد: وقتی مدیریت کمیته جوانان را قبول کردم، در تیمهای پایه مشکلات عدیدهای وجود داشت از جمله در کادر فنی و مجموعه اداره کننده آن شایستهسالاری نبود و در اتاق فکر چهرههای شاخص حضور پیدا نمیکردند.
وی با اشاره به اینکه فوتبال زمانی خوب شکل میگیرد که تصمیم گیرندگان خوبی داشته باشد، افزود: من در آن مقطع کار خاصی انجام ندادم و تنها موانع را کم کردم، اتفاقی که باعث شد تیمهای پایه بدون استثناء در مسابقاتی که شرکت میکردند، به موفقیت برسند.
درودگر: مدیری سر کار است که تیمهای استانش ناکام هستند
مدیر بعدی که در این نشست در مورد مشکلات فوتبال پایه صحبت کرد، صادق درودگر رئیس پیشین کمیته فوتسال بود. وی به روز نشدن مربیان را یکی از دلایل اصلی این ناکامی دانست و اظهار داشت: وقتی میخواهیم برای یک شرکت مهم حسابدار استخدام کنیم، از او آزمونهای مختلف و سابقه کار میگیریم اما در فدراسیون فوتبال برای یک پست مهم مدیریتی در کمیته جوانان چنین مسائلی ملاک قرار نمیگیرد.
درودگر اضافه کرد: شما ببینید امروز مدیری تصمیم گیرنده است که تمام تیمهای پایه استانش حذف شده، تیمهای لیگ برتریاش به دسته اول و دوم سقوط کردهاند و یک زمین مناسب در آن شهر وجود ندارد. در این شرایط چگونه میتوان به موفقیت امیدوار بود. من به همه مربیان احترام میگذارم اما چرا اکثر مربیان شاغل در تیمهای پایه برای یک شهر هستند؟
رئیس پیشین کمیته فوتسال فدراسیون فوتبال همچنین گفت: وقتی راس مجموعه خوب عمل کند زیرمجموعه های آن نیز درست عمل میکنند اما امروز هیچ نظارتی بر ردههای پایینتر نداریم. ای کاش کمیته المپیک برای تیم امید ناظرانی می گذاشت تا ضعف های تیم ها دیده شود.
عربشاهی: وجود صغرسن در مسابقات باشگاهی پایه
ضیا عربشاهی دیگر فردی بود که در این نشست صحبت کرد و از بین رفتن تیمهای بازیکنساز تهرانی را عاملی دانست که به فوتبال پایه ایران ضربه زده است.
وی با اشاره به اینکه امروز در مسابقات ردههای نوجوانان، جوانان و امید بازیکنان صغر سنی بسیاری وجود دارند، افزود: همین مساله باعث شده است بازیکن شایستهای برای تیمهای پایه پیدا نشود. یک زمانی فوتبال تهران حرف اول را در کشور می زد اما امروز 9 بازیکن تیمهای حذفی پایتخت مازندرانی است.
پیشکسوت فوتبال ایران ادامه داد: میگویند باشگاهها آکادمی دارند کدام آکادمی؟ تیم من لباس نداشت و 3 بر صفر بازنده شدیم. اینها مشکلات فوتبال است، چرا در پای جام جهانی 6 بازیکن حذف میشوند و چرا در یک تورنمنت بجای بازیکن 19 سال نفرات جوانتر می برند، موضوعی که به تیم ضربه می زند.
اولیایی: والیبال را الگوی فوتبال قرار ندهیم
کاظم اولیایی دیگر کسی بود که در این جلسه صحبت کرد. وی با اشاره به اینکه نباید والیبال را الگوی فوتبال قرار دهیم، افزود: اینکه حد خودمان را پایین بیاوریم، درست نیست، زیرا همه میدانند قویترین NGOهای دنیا در فوتبال است.
وی ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل وقتی خطاب به دبیرکل فیفا میگوید من به شما قبطه میخورم زیرا هم تعداد اعضای فیفا از سازمان ملل بیشتر است و هم وقتی ما قطع نامه صادر میکنیم، در مواردی هیچ اتفاقی نمیافتد، اما وقتی فیفا فوتبال یک کشور را تعلیق میکند، تمام ارکان آن کشور برای هماهنگ کردن خود با فیفا قدم جلو میگذارند.
مدیرعامل پیشین باشگاه پاس همدان همچنین گفت: فوتبال رشتهی است که همگانی، قهرمانی و سطح حرفه ای دارد، اما والیبال هم در سطح همگانی برگزار میشود و هم اوج آن سطح قهرمانی است.
اولیایی با اشاره به اینکه ساختار ما با جایگاهی که میخواهیم به آن برسیم، مناسبتی ندارد، افزود: ما همیشه دنبال مقصر فنی و مدیریتی هستیم اما در دنیا این مسائل تعریفهای خاص خودش را دارد. برویم نگاه کنیم که فوتبال آلمان چگونه پیشرفت کرد. در آنجا درصد و نقش بخشهای مختلف در موفقیت و یا ناکامی تیم مشخص است و باشگاههایشان بر خلاف ایران ساختار مشخصی دارد.
به نقل از: خبرگزاری مهر