ماجرای یک دوپینگ و یک دنیا امید واهی
- توضیحات
- نمایش از چهارشنبه, 08 بهمن 1393 16:11
- دسته: فوتبال ایران
- بازدید: 945
AFC در یک تصمیم قابل پیشبینی به لحاظ قانونی، اعتراض تیم ملی فوتبال ایران را رد کرد، اینکه چرا چنین اتفاقی افتاد به کنار، اما سؤال اساسی این است که آیا فدراسیون فوتبال و سایر مسئولان دستاندرکار از ابتدای ثبت دوپینگ بازیکن سابق تراکتورسازی تا پایان این ماجرا را به درستی مدیریت کردهاند؟
به گزارش"همدان فوتبال"، کنفدراسیون فوتبال آسیا در حالی اعتراض ایران درباره تغییر نتیجه بازی تیمهای ملی ایران و عراق را به خاطر دوپینگی بودن یکی از بازیکنان حریف رد کرد که این تصمیم شاید از ابتدا هم قابل پیشبینی بود و تنها ابهام آن شاید رفتار مسئولان فدراسیون فوتبال ایران بود که با علم به این موضوع و نتایج آن، علاوه بر اینکه امیدی واهی در دل مردم ایجاد کردند، یأس و ناکامی جدیدی را در جامعه ايجاد کردند که این یأس در نتیجه مدیریت ضعیف و شاید هم بِیتدبیری برخی افراد دستاندرکار بوده است.
علا عبدالزهرا محروم نبود!
اگرچه مسئولان ایرانی مدعی شدند "علا عبدالزهرا" هنگامی که در تیم تراکتورسازی بازی میکرد نمونه تست دوپینگ او در آزمایشگاه کلن، مثبت اعلام شده اما ظاهراً این اطلاعات در همان زمان به فیفا اعلام نشده است.
برخی از مسئولان ستاد مبارزه با دوپینگ مدعیاند در نامهنگاری با فیفا مسأله را به اطلاع فدراسیون جهانی فوتبال رساندهاند که اگر این بود باید تاکنون حکمی برای این بازیکن عراقی صادر میشد.
چرا دوپینگ علا عبدالزهرا دیر به فیفا رسید؟
این بازیکن عراقی پس از بازی تراکتورسازی و ذوب آهن دیگر برای تیمش بازی نکرده بود و پس از آن آزمایش دوپینگ او مثبت شد. این که چرا در آن زمان مسأله برای عموم افشا نمیشود و چرا با اطلاع از این قضیه یا حداقل پیش از اینکه جواب تست دوپینگ او مشخص شود، کارت ITC برایش صادر میشود مشخص نیست.
از طرفی برخی از مسئولان تیم ملی معتقدند که کمیته پزشکی فدراسیون باید موضوع را بنا بر دستور دبیرکل فدراسیون به اطلاع فیفا میرساند اما چنین نشد و در ادامه این کار را به نادو سپرده است و نهایتاً کار در وقت مناسب انجام نشده است.
در هر حال وقتی هیچ محرومیتی برای این بازیکن صادر نشده است، بدان معناست که پرونده نتیجه آزمایش دوپینگ او به هیچ رکن قضایی نرسیده است و این اتفاق قبل از جام ملتهای آسیا بوده است و نمیتواند هیچ دلیلی جز نبود اطلاعرسانی به موقع به فیفا داشته باشد.
پس از شکست ایران مقابل عراق زمانی فدراسیون تصمیم گرفت که علیه تیم عراق به علت استفاده از "علا عبدالزهرا" به AFC شکایت کند، جلسهای با کارلوس کیروش برگزار شد.
مسئولان تیم ملی تمام دلایلشان برای اعتراض به این موضوع و نیز مدارکی که میتوانستند جمع کنند را ارائه کردند اما کیروش وقتی آنها را بررسی کرد و دید که هیچ مدرکی مبنی بر صدور و یا ابلاغ حکمی درباره این بازیکن وجود ندارد و عملاً "عبدالزهرا" از سوی هیچ نهادی به عنوان محروم شناخته نشده است ولو اینکه تشکیلاتی دوپینگ او را هم تأیید کرده باشد، به این نتیجه رسید که اعتراض ایران هیچ فایدهای نخواهد داشت.
کیروش خطاب به مدیران تیم هم گفت که “اگر میخواهید تلاشتان را بکنید اما بعید است با این مدارک، شکایتان به جایی برسد.
سرمربی تیم ملی حتی در دومین گفتوگویش با خبرنگاران خبرگزاری داخلی عنوان کرد که بعید است این موضوع به نتیجهای برسد و او مشخص است که او کار را تمام شده میداند.
تلاشهای بینتیجه و امیدهای واهی
بسیار خوب است که مسئولان تیم ملی بخواهند با هر وسیلهای به دنبال احقاق منافع کشورمان باشند اما با وجود مسیری که انتهای آن تقریباً مشخص و احتمال گرفتن نتیجه در آن با توجه به عملکردها، اطلاعات و مدارک موجود کمتر از 10 درصد است، چرا اینگونه به مردم امید واهی داده ميشود؟
عراقیها در جلسه کمیته انضباطی AFC گفته بودند که ما هیچ حکم و ابلاغیهای از سوی فیفا یا هر نهاد دیگری مبنی بر محرومیت علاعبدالزهرا دریافت نکردهایم و بنابراین میتوانستیم از این بازیکن استفاده کنیم. البته فرضاً فیفا زودتر از این ماجرا مطلع میشد و یک رکن قضایی این بازیکن را محروم میکرد، به طور قابل پیشبینی عراقیها از این بازیکن در جام ملتهای آسیا استفاده نمیکردند و چنین ماجراهایی هم پیش نمیآمد.
شاید هر وکیل بینالمللی ورزشی یا مشاور حقوقی میتوانست آینده اعتراض ایران را به فدراسیون و مدیران تیم ملی گوشزد کند. چهبسا کارلوس کیروش تقریباً همین را گفته بود، پس چرا مسئولان تیم ملی نه تنها با پردهبرداری از اقدامی که در صددش بودند، بلکه با دمیدن در شیپور اینکه نتیجه باید از آن ما شود، صرفاً به مردم امید واهی القا کردند. مگر فدراسیون فوتبال نمیدانست که چه رویهای در گزارش کردن دوپینگ عبدالزهرا طی شده و چه دسته گلی به آب داده شده است؟
آیا ناراحتی و تأسف از شکستی که به لحاظ فنی حق تیم ملی نبود و حذف از یکچهارم نهایی جام ملتهای آسیا برای مردم کافی نبود که دوباره احساسات آنها را درگیر چنین موضوعی کنیم؟ اقدامی که اگر به صورت ریز محاسبه شود قطعاً میلیونها تومان هزینههای تلگرافی، اقامتی، اداری و... بر تمامی ایرانیان تحمیل کرد.
هیچ شکی نیست تیم ملی سعی کرد با تمام توان در جام ملتهای آسیا حاضر شود و در این بین زحماتی هم از سوی فدراسیون و نهادهای مرتبط کشیده شد، اما سرانجام باید روزی برسد که پیش از هر تصمیمی به تمامی ابعاد آن فکر کرد تا مردم را درگیر تبعات روانی تصمیمهاي اشتباه خودمان نکنیم.