بررسی عملکرد نیم فصل لشکر قعرنشین!

شیب تند پاسی ها

b_150_100_16777215_00_images_photo_112333333321233122.jpgنیم فصل نخست لیگ دسته یک فوتبال کشور در حالی به پایان رسید که تیم تحت هدایت طلایی‌منش به مراتب عملکرد بسیار بهتر از زمانی که داوود مهابادی سرمربی پاس بود، به ثبت رسانده است.

 

به گزارش "همدان فوتبال"، مهابادی در 10 بازی نخست لیگ دسته یک هدایت تیم پاس همدان را برعهده داشت که حاصل آن فقط 8 امتیاز بود. مهابادی در 10 هفته نخست این رقابت‌ها به ترتیب با تیم‌های چهاردهم، سیزدهم، دوم، دوازدهم، نهم، بیستم، ششم، هشتم، هجدهم و شانزدهم جدول بازی کرد.

 

در واقع بيشتر بازی‌هایی که مهابادی سرمربی تیم پاس بود با تیم‌های نیمه دوم جدول برگزار شد.

 

* برتری مقابل مس بهترین نتیجه

بهترین نتیجه‌ای که مهابادی در 10 دیداری که هدایت پاس را عهده دار بود، برتری 3 بر یک مقابل مس رفسنجان بود. او تنها این برد را برای پاس کسب کرد. بردی که به گفته کارشناسان ناپلئونی به دست آمد و پاس در چند دقیقه طوفان به پا کرد. دیداری که مهابادی همه بازیکنانش را در اختیار داشت و هفته نهم، هفته‌ای شیرین برای پاسی‌ها بود. این دیدار در همدان برگزار شد.

 

*رکورددار تساوی

مهابادی از 10 بازی 5 بار تساوی کسب کرد. تیم او در هفته‌های اول، سوم، ششم، هفتم، یازدهم به ترتیب مقابل تیم‌های شهرداری اردبیل، فجرسپاسی شیراز، نساجی مازندران، پارسه تهران و آلومینیوم هرمزگان مساوی کرد.

 

در واقع 3 بازی تساوی شده با تیم‌های پایین جدول بود. از این 3 بازی، 4 دیدار در خانه و یک بازی خارج از خانه برگزار شد. این تساوی‌های خانگی قطع به يقين به ضرر پاس بود چراکه نیم فصل دوم باید میهمان این تیم‌ها باشد.

 

* 4 باخت کشنده

تیم مهابادی در 4 بازی شکست را پذیرا شد. هر 4 باخت نیز خارج از خانه برگزار شده است. پاسی‌ها به ترتیب مقابل تیم‌های داماش گیلان در هفته دوم، ایران جوان بوشهر در هفته چهارم، ماشین سازی تبریز در هفته هشتم و گل گهرسیرجان در هفته دهم شكست خوردند.

شکست پاسی‌ها در مدت سرمربی‌گری مهابادی به باخت 3 بر یک مقابل ماشین سازی تبریز بر می‌گردد. شکستی که حتی موجب شد مهابادی در رختکن از شاگردانش خداحافظی کند!

 

* 10گل زده و 13 گل خورده!

تیم مهابادی از 10 بازی انجام داده 10 گل به ثمر رساند. یعنی در هر بازی یک گل! اما 13 گل نیز دریافت کرد. یعنی 3 گل بیش از 10 گل خورده در 10 بازی! در واقع تیم مهابادی عکس سال گذشته در خط دفاع بسیار متزلزل ظاهر شد و نتوانست آنطور که باید از دروازه خود دفاع کند. نكته اينكه بيشتر گل‌های خورده پاس در دقایق پایاني دریافت شد.

 

* استفاده از تمام نفرات

تیم تحت هدایت مهابادی همه نفرات را در اختیار داشت. در واقع مهابادی با دست پر در میادین حضور می‌یافت. البته در این بین روح‌ا... سلطانی از هفته چهارم پاس را به دلیل مصدومیت شدید تنها گذاشت و جهانگیر عسگری هم مدام مصدوم و محروم بود!

 

اما در مجموع مهابادی همه ابزارش برای کسب نتیجه را در اختیار داشت اما هرگز تمرکز لازم را برای موفقیت پاس نداشت!

 

* آغاز طلایی‌منش با لشکر شکست خورده!

رضا طلایی‌منش اما زمانی تیم پاس را تحویل گرفت که پاس برخی بازیکنانش را از دست داده بود. به مصدومیت زدن برخی بازیکنان، محروم‌ها و اعزام نامطلوب تیم به خرم آباد با تمرین نصفه و نیمه، نتیجه‌ای جز باخت به همراه نیاورد.

 

طلایی‌منش به دلیل کمبود بازیکن، به ناچار بيشتر زیر 23 ساله‌هایش را در ترکیب 18 نفره بازی مقابل خیبر قرار داد. باخت تیمش مقابل خیبر هم براساس اشتباهات فردی رقم خورد تا بدترین نتیجه پس از شکست 3 بر یک بازی با ماشین سازی رقم بخورد.

 

او در 10 بازی که هدایت پاس را برعهده داشت خیلی از بازیکنان را به دفعات در اختیار نداشت. چند بازیکن کلیدی جدا شدند، عده‌ای هم مشتری پروپا قرص مصدومیت و شماری هم محروم بودند.

 

* سه برد حیاتی

تیم تحت هدایت طلایی از 10 بازی انجام داده به سه برد رسید. هر 2 برد خانگی و به ترتیب برابر فولاد یزد در بازی هفته دوازدهم ، نفت مسجد سلیمان از معوقه هفته پنجم و شهرداری اردبیل در هفته بیستم بود. بردی که موجب شد پاس در پایان نیم فصل اول حداقل به رتبه هفدهم برسد!

 

* 3 تساوی با مدعیان صعود

پاس برابر گيتي‌پسند مي‌توانست در خانه پيروز شود. اما 2 مساوی برابر نفت آبادان در هفته چهاردهم و همچنین تساوی برابر پیکان در هفته شانزدهم در واقع مقابل تیم‌های قدرتمند و مدعی صعود بود. البته نبايد فراموش كرد كه اين بازي‌ها خانگي بود و انتظار در خانه فقط كسب پيروزي است. از 9 بازی انجام شده، 3 بار شاگردان وقت طلایی به تساوی رسیدند.

 

* چهار باخت عجيب

تیم تحت هدایت طلایی در 4 بازی به ترتیب مقابل تیم‌های خیبر خرم آباد، آلومینیوم اراک، خونه به خونه بابل و مس کرمان شکست خورد. نكته مهم اينكه تیم پاس در 3 بازی مقابل تیم‌های پنجم، چهارم و سوم جدول شکست خورد.

 

* بی رمق در گلزنی

تیم پاس درنیم فصل اول، در مجموع 10 بازی تحت هدایت طلایی منش کم گل زده است. آنها در 8 بازی تنها 2 گل زدند و در دو دیدار پایانی هم 5 گل به ثمر رساندند. آنها همچنین در 10 بازی پایان 9 گل دریافت کردند.

 

* طلایی بهتر از مهابادی

آمار مي‌گويد طلايي از مهابادي بهتر كار كرده است! تیم تحت هدایت طلایی به مراتب بهتر از مهابادی کار کرد و به اذعان کارشناسان توانست ضمن ارائه بازی‌های زیبا، پایانی خوش را در نیم فصل اول با یک برد دیگر برای هواداران ثبت کند.

 

او در واقع عکس مهابادی بیشتر میل به بازی‌های هجومی دارد. مهابادی در بيشتر بازی‌ها سیستم 1-4-1-4 را به‌کار می‌برد که حتی به 1-2-3-4 هم می‌رسید! اما طلایی در بيشتر بازی‌ها سیستم 2-4-4 را پیاده کرد و حتی در مواقعی با 3 مهاجم بازی کرد. مهم اينكه طلایی از وجود همدانی‌ها بیشتر بهره برده است.

 

بازیکنانی نظیر لطفی، صالحی و عفراتی در زمان مهابادی فرصت حضور در بین 18 بازیکن را نداشتند اما طلایی‌منش به آنها حتي میدان هم داد.

 

طلایی در حالی هدايت پاس را عهده‌دار شد که نفراتی نظیر جهانگیر عسگری، رسول پیرزاد، پیمان نامور، مختار جمعه‌زاده، روح ا... سلطانی و وحید محمدی رفته رفته به دلایل مختلف از تیمش کنار رفتند. در واقع او با کمتر از نصفی از ترکیب اصلی مهابادی توانست از وی سبقت بگیرد.

 

* اخراج به سبک عرب ها

بعد از استعفای مهابادی و سپردن سکان هدایت پاس به رضا طلایی منش، این مربی بومی هم دوام چندانی در تیم پاس نداشت تا ثابت شود این تیم حتی به بومی ها هم رحم نمی کند!

 

در واقع به اذعان کارشناسان طلایی منش این اواخر خوب داشت نتیجه می گرفت. او دو برد پیاپی به دست آورد تا پاس از انتهای جدول کنده شود منتهی دیر استارت زد و طلای رضا برای هیات مدیره دیگر بی رنگ شده بود.

 

در واقع هیات مدیره تصمیم خودش را مبنی بر تغییرات گرفته بود و خیلی بی سر و صدا طلایی منش را کنار زدند. هر چند این اقدام دور از انتظار بود اما به هر حال تصمیمات یهویی هیات مدیره بازهم سرانجامی تلخ و این بار برای رضا طلایی منش داشت.

این نوع اخراج پیشتر ما را یاد فوتبال عرب ها انداخت. یعنی خیلی زود حوصله مدیران سر می رود و تغییرات را بهترین راه حل می دانند!

 

* ورزکار و پورعلی ستاره پاسی ها

همیشه می گویند دود از کنده بلند می شود. دو مدافع و هافبک باتجربه پاسی ها که سن و سالشان بیش از سایرین است در نیم فصل اول بهترین ها بودند.

 

ورزشکار در تمام 20 بازی انجام شده تیم پاس حضوری ثابت داشت و در تمامی بازی ها 90 دقیقه در میدان بود. امین پورعلی هم اگر دچار مصدومیت نمی شد به اندازه ورزکار می توانست انجام وظیفه کند.

 

یکی از ویژگی های بارز محسن ورزکار که در هیچ جای فوتبال کشور دیده نشده و مختص معمار پاسی ها است، پاس با زانو به عقب است!

امین پورعلی هم با گل های حساس خود و همکاری تاثیرگذار در خط دفاعی پاس یکی از مهره های کلیدی نیم فصل اول بود.

 

* لطفی پدیده شد!

محسن لطفی به همراه محمدرضا مولایی جزو زیر 23 ساله های پاس بودند که در نیم فصل اول به خصوص بازی های پایانی و تحت هدایت رضا طلایی منش در ترکیب ثابت قرار می گرفتند. لطفی در بازی مقابل نفت مسجد سلیمان و شهرداری اردبیل دو گل حساس به ثمر رساند و یکی از عوامل مهم در پیروزی های پاس بود.

 

* نادر هوشیار، چپ پای کلاسیک

نادر هوشیار بدون تردید چپ پای کلاسیک پاسی ها به شمار می رود. این بازیکن با ارسال های مواج و خطرناک خود بارها مهاجمان را در فرصت گلزنی قرار داد. هر چند در نیم فصل اول زیاد به او فرصت همکاری در بازی هجومی داده نمی شد اما همچنان در تک نفوذهای خود نیز خطرناک بوده و هست.

 

* بازیکنان پرنوسان

میلاد صادقیان و وحید جلالی نیا جزو بازیکنانی بودند که در نیم فصل اول نوسان زیادی داشتند. گاهی در برخی دیدارها عالی و گهگاهی نیز عملکرد پرانتقادی داشتند. به خصوص اینکه هر دو در نیم فصل اول یکبار از زمین اخراج هم شده اند.

 

* بدشانس ها!

پیمان نامور بدون تردید بدشانس ترین بازیکن پاس محسوب می شود. بازیکنی که در اوج فوتبالی خود دچار پارگی رباط صلیبی شد و خانه نشین شد. روح الله سلطانی نیز با شکستی پا مواجه شد و از فوتبال کناره گیری کرد. مختار جمعه زاده نیز در شرایطی که تازه خود را پیدا کرده بود، دچار مصدومیت شدید شد تا چند ماه از میادین فوتبال به دور بماند.

 

کارشناسان دلیل اینگونه مصدومیت های شدید را بدنسازی نامطلوب ابتدای فصل می دانند.

 

* گلرهای نامطمئن

اینکه از فاصله 40 متری چندین بار گل دریافت شود، فقط برای مسعود همامی صدق می کند. یکی از بالاترین قراردادهای تاریخ فوتبال پاس در لیگ یک را منعقد کرد و چنان گل های کشنده ای دریافت کرد که پاس حالا حالا نمی تواند آنها را جبران کند.

 

دو گل از فاصله 40 متری در بازی رفت مقابل ایران جوان بوشهر و خیبر خرم آباد نسخه شکست پاس را پیچید. بازیکنی که خود را وارد حاشیه ها کرد تا بهانه ای برای جدایی از این تیم با دریافت درصد قابل توجهی از قراردادش شود!

 

مسعود پورمحمد به مراتب بهتر ظاهر شد. سنگربان با اخلاق پاسی ها هر چند در دیدارهایی نظیر داماش گیلان و آلومینیوم اراک در دریافت گل مقصر بود اما در برخی صحنه ها همچون بازی با شهرداری اردبیل در دور برگشت عالی کار کرد.

 

* مهاجمان گلنزن و پرادعا

محسن آذرباد، سعید خردمند و جهانگیر عسگری از همان ابتدای فصل مدام درگیر حاشیه بودند. بهانه آنها پول بود و انقدر در بازی های پاس موقعیت از دست دادند که تماشاگران از بازی آنها سیراب شدند.

 

البته جهانگیر عسگری در چند بازی موثر واقع شد اما خصلت این بازیکن که مصدومیت های الکی و تن ندادن به مسابقات دور خارج از خانه بود، منجر به جدایی اش از پاس شد.

 

در این بین آرمان رمضانی و نیما پرتویی هم به اندازه کافی فرصت بازی پیدا نکردند تا به قدری از آمادگی مطلوب سال قبل خود به دور باشند که نتوانند در حد انتظار موفق عمل کنند.

 

* بی اعتمادی به بومی ها

در زمان مهابادی اعتماد چندانی به سه بازیکن بومی نشد! سیدجمال معصومی کمتر به بازی گرفته شد، آرمین طلایی منش دقیقه ای بازی می کرد و حسین کاظمی هم اگر بومی فرض بداریم زیاد مورد توجه مهابادی نبود.

 

طلایی منش برحسب موقعیت سرنوشت ساز پاس از هر سه بازیکن استفاده لازم را داشت و اتفاقا در ترکیب تیمش خوب بودند. اما حتی تلاش این سه بازیکن هم چیزی عاید تیم نکرد و در اغلب بازی ها در باخت ها به ناچار شریک شدند!

 

* نیمکت نشینان بی ادعا!

صادق کرمی و مابقی نیمکت نشینان مطلق پاس هم در سکوت بسر برده و اثری از حضورشان در زمین نبود. البته صادق کرمی در ابتدای فصل در ترکیب اصلی حضور داشت اما رفته رفته کنار گذاشته شد. سایر بازیکنان زیر 23 سال نیز فرصت حضور پیدا نکردند.

 

* عزیزی جور یدی را کشید!

هر اندازه که گفته می شود بهرام یدی قراردادهای تیم پاس را تا 5 میلیارد و خرده ای بست! عزیزی مدعی است که قراردادها را در نیم فصل با جدایی چندین بازیکن و مربی به کمتر از نصف کاهش داده است.

 

بازیکنان زمان بهرام یدی 10 درصد از قراردادشان را دریافت کردند و عزیزی این رقم را به بالای 30 درصد رساند!

 

عزیزی سه بار دست به تغییر مربی کرد و به نوعی رکوردار است. حالا همگان منتظرند آشی که بهرام یدی برای پاس پخت در زمان عزیزی آیا ته نشین و سوخته می شود یا لعاب دار و خوشایند هواداران!

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن