ضعف گلزنی پاشنه آشیل تیم ملی در راه جام جهانی

b_150_100_16777215_00_images_stories_Fotball_Iran_iran.jpgدر تحلیلی پس از تساوی بدون گل ایران مقابل مونته‌نگرو در دیداری تدارکاتی می توان به این نتیجه رسید که مشکل اصلی شاگردان کی‌روش را در گلزنی است .

 

به گزارش "همدان فوتبال"، تیم ملی کشورمان در دیداری دوستانه در اتریش که به منظور آماده‌سازی برای رقابت‌های جام‌جهانی برزیل انجام شد، به تساوی یک بر یک مقابل مونته‌نگرو دست یافت .


فرصت‌های مسلم گلزنی بسیار کم بودند و شاگردان کارلوس کی‌روش دومین تساوی بدون گلش در دیدارهای تدارکاتی جام‌جهانی را تجربه کرد. این تیم هشت روز پیش مقابل بلاروس نیز به تساوی بدون گل بسنده کرد .


ایران دو دیدار تدارکاتی دیگر مقابل اتریش و ترینیداد و توباگو برگزار می‌کند و سپس راهی اردوی خود در برزیل می‌شود و باید در رقابت‌‌های جام‌جهانی در گروه F با تیم‌های آرژانتین، نیجریه و بوسنی و هرزگوین بازی کند اما از تساوی بدون گل ایران مقابل مونته‌نگرو 6 درس گرفتیم. شاید هیچ گلی در دیدار شب گذشته رد و بدل نشد اما ایران خودش را در بسیاری از زمان‌ها در این دیدار دوستانه خوب پیدا کرد .


رضا قوچان‌نژاد، بازیکن چارلتون، بزرگترین تهدید ایران در خط حمله بود. اشکان دژاگه، بازیکن فولام در ضربه ایستگاهی که در دقیقه 30 مسابقه زد، دروازه ملادن بوزوویچ را محک زد .


مسعود شجاعی نیز دو فرصت داشت که نتوانست بهترین استفاده را از آن ببرد و در تلاش‌های بعدی‌اش دروازه مونته‌نگرو را باز کند .


بازی شاگردان کی‌روش در این مسابقه نرم و روان بود و نشان می‌داد که آنها می‌توانند تهدیدی در مرحله گروهی رقابت‌های جام‌جهانی باشند.


نگاهی به ترکیب بازیکنان ایران برای رقابت‌های جام‌جهانی قدرت آنها را در میانه میدان نشان می‌دهد و این مسئله در بازی دوشنبه نیز مشهود بود.


جواد نکونام، هافبک افسانه‌ای ایران با 37 گل و 138 بازی ملی و بازیکنی که در 6 فصل حضورش در اسپانیا برای اوساسونا درخشید، در میانه میدان برای ایران بسیار تأثیرگذار بود. آندرانیک تیموریان که برای تیم بولتون واندررز و فولام در لیگ برتر به میدان رفته نیز به خط میانی منسجم ایران تجربه بیشتری را تزریق می‌کند.


مسعود شجاعی، بازیکن لاس‌پالماس تهدیدی روی توپ‌های بلند به شمار می‌آید؛ در حالی که تأثیرگذاری حرکات مستقیم دژاگه را که یکی از درخشان‌ترین بازیکنان فولام در این فصل لیگ برتر بود را می‌دیدیم. همکاری فوق‌العاده هافبک‌ها که توانایی و تجربه ‌شان در دیدار مقابل مونته‌نگرو مشخص بود.


مشکلی که کی‌روش باید حل کند، کمبود گلزن در خط حمله است. این فرد قوچان‌نژاد نیست. او شاید تنها در 11 مسابقه برای تیم ملی 9 گل زده باشد اما تنها یکی از این گل‌ها را مقابل رقیب قدرتمندی چون کره‌جنوبی به ثمر رسانده و نتوانسته در رقابت‌های لیگ دسته اول انگلیس در چارلتون درخششی داشته باشد.


کریم انصاری‌فرد که معمولا در ترکیب اصلی تیم ملی ایران قرار داردف با 8 گل زده در 40 مسابقه که بارها از او به عنوان جانشین علی دایی، اسطوره ایران یاد کرده‌اند، روی نیمکت بود اما احتمالا در دیدارهای پیش رو حضور بیشتری در مسابقات خواهد داشت.


سه انتخاب دیگر ایران برای خط حمله به غیر از قوچان‌نژاد و انصاری‌فرد رکوردی بین 8 بازی ملی و صفر گل زده دارند.


تیم ملی کشورمان بر اساس آخرین رده‌بندی فیفا که هشتم می 2014 منتشر شد، بهترین تیم آسیا است که بالاتر از تیم‌های قدرتمندی چون ژاپن و کره‌جنوبی قرار گرفته که تأییدیه قدرتمندی برای توانایی‌ها و عملکردهای اخیر آن ها است.


ایران با خط میانی قدرتمند و دفاعی تقریبا با تجربه توانست با صدرنشینی در گروه خود در مرحله سوم رقابت‌های مقدماتی جام‌جهانی به راحتی راهی برزیل شود. نمایش آنها در دور چهارم رقابت‌های مقدمات از همه جالب‌تر بود که ایران توانست در رقابت با کره‌جنوبی، ازبکستان، قطر و لبنان صدرنشین گروهش شود.


دوشنبه شب گذشته نگاهی اجمالی داشتیم به توانایی و تجربه تیم ملی ایران. آنها در آستانه شکستن قفل دروازه مونته نگرو قرار داشتند اما قبل از اینکه بتوانند منتقدان را راضی کنند که می‌توانند حضورشان را در برزیل به اثبات برسانند، کارهای زیادی دارند.


مونته نگرو در رقابت‌های مقدماتی پس از انگلیس و اوکراین در رده سوم گروه خودش قرار گرفت و حضور در جام‌جهانی را از دست داد. مونته‌نگرو تیم بی‌کیفیتی نیست و شاید وقتی بدانید که برانکو برنوویچ تیم اصلی‌اش را در این مسابقه به میدان نفرستاد، ناراحت کننده باشد.


مونته‌نگرو در رده‌بندی فیفا در رده 54 قرار گرفته است و پس از حریفان ایران در مرحله گروهی جام‌جهانی قرار گرفته: نیجریه که چهل و چهارم دنیا است، پایین‌ترین رده را دارد؛ در حالی که بوسنی و هرزگوین در مکان 25 و آرژانتین هفتم است.


بازی‌های دوستانه بعدی ایران مقابل آنگولا و ترینیداد و توباگو (به ترتیب 94 و 74 دنیا در رده‌بندی فیفا) کمک زیادی به این تیم نخواهد کرد. با توجه به این مسئله ایران هنوز کارهای زیادی در پیش دارد.


بلاروس و مونته‌نگرو شاید بزرگترین محک شاگردان کی‌روش در دیدارهای دوستانه پیش از جام‌جهانی بودند که هر دو با تساوی بدون گل به پایان رسیدند.


هرچیزی جز پیروزی مقابل آنگولا و ترینیداد و توباگو می‌تواند نشان دهنده حذف زودهنگام ایران در مرحله گروهی رقابت‌های جام‌جهانی برزیل باشد و روحیه بازیکنان را قبل از این مسابقات تحت تأثیر قرار دهد.


با این حال با در نظر گرفتن این مسئله که ایران در دیدار دوستانه شب گذشته تیم برتر میدان بود، شاید نزدیک‌ترین هدف کی‌روش در هفته‌های باقی مانده این باشد که خط حمله تیمش را تقویت کند تا نتیجه قابل اعتمادی به دست آورد.

 

اگر این اتفاق بیفتد و تیم او بتواند چند گل بزند؛ شاید آنها بتوانند در جام‌جهانی شگفتی‌ساز شوند.

 

نویسنده: میثم ناصرنژاد

 


اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن