تیم کی روش بی برنامه در کارهای هجومی!

b_150_100_16777215_00_images_stories_daftar_hamkaran_naser_nejad_22.jpgتیم ملی فوتبال ایران درحالی با سه پیروزی و 9امتیاز راهی مرحله یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا 2015 شد که بازی دفاعی شاگردان کارلوس کی روش، علاقه مندان فوتبال را نسبت به آینده این تیم نگران کرد.

 

به گزارش "همدان فوتبال"، بررسی عملکرد بازیکنان ایران در سه مسابقه ای که در مرحله گروهی برگزار کرده اند، می تواند بسیاری از واقعیت ها را درباره این تیم روشن کند.

 

در هر سه مسابقه مالکیت توپ، تعداد پاس و دیگر آمار مهم به سود حریفان ایران بود. حتی در مسابقه سوم مقابل امارات که ایران نیاز به پیروزی داشت تا به عنوان صدرنشین از گروه صعود کند، بازهم آمار مالکیت توپ کاملا به سود امارات بود.

 

روند بازی های تیم ملی از زمان حضور کارلوس کی روش و به خصوص عملکرد این تیم در این دوره از جام ملت های آسیا نشان می دهد که 'دفاع محض' تنها برنامه تاکتیکی مورد نظر سرمربی پرتغالی است.

 

بسیاری از تیم ها، برنامه های دفاعی را در دستور کار خود قرار می دهند و برخی از آنها به موفقیت هم می رسند که بارزترین نمونه آن یونان در جام ملت های اروپا 2004 است اما یک تیم برای رسیدن به موفقیت و پیروزی، علاوه بر گل نخوردن، نیاز به گل زدن هم دارد؛ بخشی از بازی که تیم کی روش برای رسیدن به آن بیشتر به اتفاقات و ارسال توپ های بلند از بخش های مختلف زمین دل بسته است تا تاکتیکی منطقی و تمرین شده.

 

تاکید کی روش بر تاکتیک های دفاعی به حدی زیاد است که حتی در زمانی که ایران نیاز به گل زدن و رسیدن به پیروزی دارد هم تغییری دربرنامه های خود نمی دهد. در مسابقه با امارات که ایران برای رسیدن به صدرنشینی نیاز به پیروزی داشت بازهم کی روش تیم خود را با سیستم دفاعی روانه میدان کرد و توپ و میدان را به حریف سپرد. حتی در اواخر مسابقه که انتظار می رفت با به میدان فرستادن رضا قوچان نژاد، با دو مهاجم به بازی ادامه دهد، این بازیکن را به جای سردار آزمون به بازی گرفت تا ایران همچنان سیستم دفاعی 1-3-2-4 را حفظ کند.

 

وقتی در یک مسابقه مالکیت توپ در دست یک تیم است، تیم مدافع نیاز به دوندگی بیشتری دارد. همین موضوع، نکته نگران کننده دیگر در باره بازی های ایران در این رقابت هاست. بیشتر ملی پوشان ایران در لیگ کشورمان یا کشورهای عربی بازی می کنند که میزان دوندگی درآنها بالا نیست و به همین دلیل بازیکنان از قدرت بدنی خوبی برخورد نیستند. شاگردان کارلوس کی روش در طول رقابت هایی که به صورت فشرده و فرسایشی برگزار می شود باید آمادگی بدنی خود را در سطح بالا حفظ کنند تا در تمام مسابقات خود به همین شکل دونده ظاهر شوند.

 

یکی دیگر ازضعف های تیم ملی ایران، نداشتن خط میانی است. شاگردان کی روش در بیشتر زمان مسابقات خود مشغول دفاع هستند و به محض به دست آوردن توپ، با ضربه های بلند آن را برای مهاجمین ارسال می کنند و به این ترتیب خط میانی را از چرخه بازی حذف می کنند. البته خط میانی تیم کی روش از دو هافبک دفاعی تشکیل شده است که توانایی بالایی برای بازی سازی ندارند و در واقع عملا ایران بدون بازی ساز و بدون برنامه ای برای بازی سازی به میدان می رود.

 

نکته مثبت دربازی تیم ملی ایران در این رقابت ها، کار دفاعی بی نقص بازیکنان است. سید جلال حسینی با 30 توپ ربایی و مرتضی پورعلی گنجی با 24 توپ ربایی در سه مسابقه، علاوه بر قرار گرفتن در رده های اول و چهارم این بخش در میان تمام بازیکنان حاضر در تورنمنت، به علیرضا حقیقی هم کمک کرده اند تا تنها دروازه بانی باشد که تا کنون در سه بازی دروازه خود را بسته نگه داشته باشد.

 

در کنار درخشش دو مدافع میانی ایران، سایر بازیکنان تیم ملی کشورمان نیز در کارهای دفاعی کم اشتباه ظاهر شده اند تا ایران با وجود آمار ضعیف گلزنی، با سه پیروزی راهی مرحله یک چهارم نهایی شود.

 

با پایان مسابقات مرحله گروهی، ایران باید دررقابت های حذفی به میدان برود؛مسابقاتی که مجبوربه تلاش برای رسیدن به پیروزی در آنها هستیم. در صورتی که تیم ملی ایران در یکی از این مسابقات گلی دریافت کند، مشخص نیست مربی پرتغالی کشورمان چه برنامه ای برای جبران گل خورده دارد.

 

یادداشت: میثم ناصرنژاد


 

نظرات   

 
0 #1 fani 1393-11-01 15:12
tفعلا که الکی الکی......شانس اوردن...دورای بعد به 2 تا تیم درست حسابی بخورن...میفهمن دنیا دست کیه :O :O ;-)
 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن