فوتبال جورقان زیرآب رفت
- توضیحات
- نمایش از چهارشنبه, 17 ارديبهشت 1399 13:26
- بازدید: 634
تنها زمین خاکی فوتبال شهر جورقان از توابع شهرستان همدان به دلیل نبود زیرساخت و امکاناتی نظیر زمین چمن، با بارشهای اخیر زیر آب رفت.
شهر سیزده هزار نفری جورقان از توابع شهرستان همدان بدون تردید در سالهای گذشته باوجود عدم برخورداری از امکانات لازم، یکی از سهامداران اصلی این استان در ظهور استعدادهای ناب فوتبال بوده است.
جورقان در پنج کیلومتری جاده همدان به تهران واقع شده و فوتبال در این شهر حرف اول را در میان نسل جوان و نوجوان میزند و از گذشته تا به امروز بازیکنان مستعد و بزرگان مطرحی از این شهر نظیر جمشید رضایی .ایرج عبدالرحمانی(مربی سطح A آسیا)، محسن قجری، فرامرز انصاری، هادی احمدی فکور، ابراهیم احمدی، حمید عبدالرحمانی، یوسف احمدی، میرزا عبدالرحمانی، اکبر احمدی میرزاخانی، رضا احمدی، عسگر جعفری، مجید بهرامی، فرهادشکری، جمشیداحمدی، مهدی احمدی فکور، نیما احمدی و امیررضا شکری در سطح استانی و ملی درخشیده اند.
شهری که تنها از یک سالن چندمنظوره که قالب فعالیت در آن هم به دلیل نداشتن سکوی تماشاگران استاندارد به شمار نمی رود، برخوردار است.
روزگاری جورقان مهد فوتبال روستایی و محلاتی همدان به شمار می رفت و حضور تماشاگران در تنها زمین خاکی فوتبال این روستا کمتر از ظرفیت استادیوم های کوچک کشور نبود به طوریکه حتی عوامل انتظامی را مجاب به حضور و برقراری نظم می کرد.
مسابقات چندجانبه بین روستایی و میزبانی فوتبال محلات شهر همدان نیز همواره مورد استقبال جورقانی ها بود و اغلب نیز به کسب مقام های قهرمانی در رقابت های مختلف منجر می شد.
حاصل این فعالیت ها به ظهور استعدادهای ناب فوتبال انجامید و شهر سیزده هزار نفری جورقان اکنون یک بازیکن در ترکیب اصلی تیم ملی فوتبال نوجوانان کشور دارد
نیمااحمدی استعدادی که از دل همین زمین های خاکی جورقان شکوفا شد و اکنون در تیم لیگ برتری پیکان تهران عضویت دارد.
همچنین امیررضا شکری که اکنون در عقاب تهران بازی می کند و افزون بر این نیز ده ها فوتبالیست این شهر در لیگ های برتر و دسته یک استان همدان عضویت دارند.
تنها شهر فاقد زمین فوتبال
جورقان بدون تردید تنها شهر فاقد زمین چمن فوتبال در سطح استان همدان به شمار می رود.
شهری که به لحاظ موقعیت جغرافیایی نزدیک ترین شهر به مرکز استان همدان محسوب می شود و اکنون تنها امکانات ورزشی آن به یک سالن با قدمت بیش از یک دهه و حداقل امکانات خلاصه می شود.
براساس گفته اهالی فوتبال جورقان، 12 سال قبل کلنگ احداث زمین چمن این شهر به زمین شده شد و با گذشت این سال ها نه تنها عملیات ساخت آن شروع نشد بلکه اکنون به دلیل بارش ها به استخر شنا و واترپولو تبدیل شده است.
این در حالیست که جورقان در حال حاضر دارای 300 بازیکن فعال، یک تیم در لیگ دسته یک فوتبال استان همدان و چندین تیم در سطح لیگ محلات همدان است.
فوتبال در این شهر حرف اول را می زند و همواره شاهد رقابت بین محله های مختلف جورقان در مسابقات چندجانبه هستیم.
با این حال حسرت بازی روی زمین چمن همواره جزو درد و دل اهالی فوتبال این شهر به شمار می رود و اکنون به رویا تبدیل شده است.
حتی تیم آراد تنها نماینده باشگاهی جورقان در لیگ استانی نیز برای تمرین رهسپار شهرهای دیگر همدان می شود.
زمین خاکی این شهر نیز همه ساله میزبان مسابقات بین روستایی بود که انبوه تماشاگر را به سمت خود جذب می کرد اما حالا بخشی از زمین زیر آب قرار گرفته و بخشی دیگر نیز به دلیل زیرسازی امکان فعالیت در آن وجود ندارد.
نامه نگاری و وعدههای بی نتیجه
رییس هیات فوتبال جورقان با ابراز تاسف نسبت به وضعیت نامناسب زیرساخت ها در این شهر گفت: برای پیگیری ساخت زمین چمن جورقان بارها حضوری و مکاتبه ای درخواست خود را به وزارت ورزش، فدراسیون فوتبال و دستگاه ورزش استان همدان مطرح کردیم اما نتیجه ای نداشت.
مهدی احمدی فکور افزود: حتی محسن جهانشیر مدیرکل ورزش و جوانان استان در نشست بررسی مشکلات ورزش جورقان عنوان کرد که این طرح کارشناسی شده نبوده و بودجه ای برای آن اختصاص نیافته است.
وی اضافه کرد: نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی هم قول هایی دادند و تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
احمدی فکور با قدردانی از شورای اسلامی شهر جورقان گفت: شورا و شهردار همواره دغدغه حل مشکلات ورزش این شهر را دارند و حمایت لازم را داشته اند و جلساتی هم با هیات فوتبال استان برگزار کردیم که ثمر بخش بود اما ملکیت زمین فوتبال جورقان به اداره ورزش استان تعلق دارد و تاکنون کاری از پیش نبرده ایم.
تعطیلی تنها سالن جورقان
این پیشکسوت ورزش جورقان با اشاره به وضعیت نامطلوب زیرساخت های ورزشی در این شهر گفت: تنها سالن موجود در جورقان نیز قبل از شیوع کرونا هشت ماه به دلیل تعمیر و بازسازی تعطیل بود و جوانان برای تمرین و مسابقه به سایر شهرها و روستاهای اطراف عزیمت کردند.
احمدی فکور افزود: یک هفته در آستانه شیوع کرونا این سالن بازگشایی شد اما با دستور ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا نیز باردیگر تعطیل شد.
وی بیان کرد: این سالن چشم امید ورزشکاران جورقان است و برگزاری جام های فوتسال نظیر رمضان با استقبال چشمگیر تیم هایی از سطح استان و حضور پرشمار تماشاگران جوان و نوجوان با وجود نبود سکوی تماشاچی همراه بود.
احمدی فکور خاطرنشان کرد: حالا نیز با تعطیلی این سالن جوانان و نوجوانان فوتبالدوست جورقان دست از ورزش کشیده اند و امیدواریم مشکلات پیش رو حل شود.