شاید عده‌ای برای همیشه از فوتبال خداحافظی کنند

 

b_150_100_16777215_00_images_stories_alipoor_2.jpgدبیر کمیته رسیدگی به تخلفات اخلاق حرفه‌ای در فوتبال از مشکوک بودن 3 مسابقه در کل بازی‌های لیگ دسته یک خبر داد و گفت: تمام اسناد و مدارک را به کمیته انضباطی دادیم و شاید عده‌ای باید خودشان را برای خداحافظی همیشگی از فوتبال آماده کنند.

به گزارش "همدان فوتبال"، حجت الاسلام علیپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اظهاراتی که در برنامه تلویزیونی «90» مبنی بر تخلفات صورت گرفته در لیگ دسته یک مطرح شد، اظهار کرد: جریاناتی در برنامه دیشب «90» دیدم که البته به عادل فردوسی‌پور بر نمی‌گشت چون او و سایر رسانه‌ها می‌خواهند خدمت کنند،‌ اما دیدم یکی از اشخاصی که در چند دوره محروم شده و متهم به گرفتن وجوه مختلف و انجام برخی تخلفات دیگر بود، هم به عنوان یکی از مدعیان صحبت می‌کرد.

 

 

** برخی افراد در 90 دیشب، با یکی از دلال‌های معروف ارتباط داشتند

وی افزود: او و برخی افراد دیگر با یکی از دلال‌های معروف ارتباط داشتند و چون این دلال تا نیم فصل با سرمربی این تیم کار می‌کرد یک هفته بعد از نیم فصل مدیر باشگاه، سرمربی این تیم را عوض کرد و دلال هم دستگیر شده بود. مدتی پس از آن و بعد از آزادی‌اش به سراغ مربیان و بازیکنان تیم‌های رقیب آن تیم مربوطه می‌رفت. البته این دلال جزو یکی از عناصر اصلی اسناد و مدارک مربوط به تخلفات است که در اسرع وقت برخورد لازم خواهد شد.

 

** ماجرای پیشنهاد به حاجی‌پور هیچ ارتباطی به برق شیراز و آیت‌اللهی نداشت

وی در واکنش به "بحث‌هایی که درباره اتهام تبانی به باشگاه برق شیراز، پیگیر نشدن هادی آیت اللهی، نایب رییس فدراسیون و توضیحات البرز حاجی پور داور بازی مربوطه" مطرح شد نیز به ایسنا گفت: ما این بحث را فردای همان روزی که حاجی پور اطلاع داده و گزارش داده بود پیگیری کردیم و از مدیران باشگاه برق شیراز و سایر مسئولان فوتبال از جمله آیت اللهی توضیح خواستیم. همچنین با هماهنگی مراجع انتظامی و قضایی تصاویر ضبط شده در دوربین‌های هتل را هم بررسی کردیم و پس از تمامی پیگیری‌ها مشخص شد که شخصی متهم اصلی این قضیه بوده و زمانی که البرز حاجی پور در اتاقش نبوده کتاب‌های حافظ‌ را به داخل آنها برده است. اصلا این موضوع ارتباطی به باشگاه برق شیراز نداشت و ظاهرا موضوع دعواهای بین سازمانی بود که برخی می‌خواستند باشگاه برق شیراز را به این تخلفات متهم کنند . اصلا داوری در سطح البرز حاجی پور را که نمی‌توانستند با سکه و موارد مشابه تحت تاثیر قرار دهند بنابراین این موضوع نه ارتباطی به باشگاه برق و نه به آیت اللهی داشت.

 

** کمالوند و کریمی با سناریوی هدفمندی می‌خواستند آیت‌اللهی را تحت فشار بگذارند

حجت الاسلام علیپور با بیان این که اظهارات فراز کمالوند و مرتضی کریمی در برنامه «90» هدفمند بود، گفت: من صحبت‌ها و موضع‌گیری‌های آنها را کاملا هدفمند دیده‌ام که بر اساس سناریوی هماهنگ شده‌ای می‌خواهند آیت اللهی را به عنوان رییس کمیته‌ رسیدگی به تخلفات در فوتبال را تحت فشار قرار دهند. طبق اصل 4 اصول اخلاقی پنجگانه فیفا و AFC که تمام کشورها به اجرای آن در مسابقات باشگاهی‌شان متعهد شده‌اند، هر کدام از مدعیان تبانی، تخلف و ... اگر موردی را ببینند و آن را اطلاع ندهند در صورت اثبات آن تخلف محرومیت دو ساله‌ای برای کسانی که می دانستند و نگفته‌اند تعیین شده است.

 

** چرا آنها پایان فصل اعتراف می‌کنند؟!

وی افزود: اگر آنها مدعی هستند چکی در وجه داور یا اشخاص دیگری صادر شده است، چرا بعد از یک سال و در پایان فصل اعتراف می‌کنند؟! چرا با تهدیدهایشان می‌خواهند دهان مخالفان را بنندند. این خودش یک جرم جدید و بالاتری است. آنها می‌توانستند که کمیته‌ رسیدگی به تخلفات اخلاق حرفه‌ای، کمیته‌ انضباطی ، حراست فدراسیون و اصلا دفتر سایر مسئولان فدراسیون مراجعه کرده و اطلاعات لازم را بگویند. یا حتی اگر درباره دوپینگ بازیکنان اطلاعات دقیقی دارید، چرا همان موقع اعلام نمی‌کنید؟

 

** 2 هفته است به باشگاه افشین پیروانی دعوتنامه دادیم اما خبری از آنها نمی‌شود!

دبیر کمیته‌ رسیدگی به تخلفات اخلاق حرفه‌ای در فوتبال در واکنش به افشین پیروانی، سرمربی سنگ آهن بافق مدعی بود بارها از دوپینگ در لیگ دسته یک صحبت کرده، اما کسی به آن رسیدگی نمی‌کند و حتی از او اطلاعات نمی گیرد، نیز اظهار کرد: ما دو هفته‌ است که دعوت نامه را به سنگ آهن بافق داده‌ایم و اعلام ‌کرده‌ایم که بیایند و موارد مدنظرشان را اطلاع دهند، اما هیچ اقدامی از آنها صورت نگرفته است. ما خیلی وقت‌ها گفته‌ایم حرف‌هایتان نزد ما محرمانه می‌ماند و اصلا مشخص نمی‌شود مثلا افشین پیروانی چه توضیحاتی درباره تخلفات لیگ یک به ما گفته است. وقتی این ضمانت را داده‌ایم چرا دیگر باید نگران باشند.

 

** جرات نوشتن یک سطر گزارش محرمانه را ندارند!

وی افزود: بنده شخصا به چند شهرستان سفر کرده‌ام و مسئولان حراست فدراسیون هم سفرهایی داشته‌اند و با مدیران و مربیان صحبت ‌کرده‌ایم، اما متاسفانه حتی جرات نوشتن یک سطر گزارش را هم ندارند! پس ما چطور به اظهارات شفاهی آنها اکتفا کنیم؟ در بحث‌های شفاهی هر کسی می‌تواند بگوید در لیگ یک فلان تخلف وجود دارد یا فلان مربیان و بازیکنان اقدام به تبانی می‌کنند. ما از همه آنها خواسته‌ایم حتی اگر به کسی مشکوک هم هستید به ما بگویید تا شماره تلفن و سایر راه‌های ارتباطی او با اجازه از مراجع قضایی توسط مراجع ذیصلاح کنترل شود اما آنها چنین نکردند. فقط می‌گویند شنیده‌ایم.

 

وی گفت: البته مواردی وجود داشته است که احتمال تبانی را مطرح کردند و نام بازیکن خاصی را برده‌اند، اما بعد از مسابقه دیده‌ایم تیم متهم به تبانی بازی را برده است و حتی بازیکن مذکور مثلا دو گل هم زده است. خب خود به خود این احتمال‌ها و اتهام‌ها خنثی شده است.

 

** نظارت‌ها در فصل گذشته لیگ یک ویژه بود

علیپور به نظارت ویژه فدراسیون فوتبال در لیگ دسته یک از ابتدای فصل گذشته خبر داد و گفت: مجموعه فدراسیون فوتبال شامل کمیته‌ داوران، سازمان لیگ، کمیته‌ انضباطی، کمیته‌ رسیدگی به تخلفات اخلاق حرفه‌ای و ... انصافا سنگ تمام گذاشتند، نظارت‌ها بسیار بیشتر و ویژه‌تر شد. آنها وقت گذاشتند وقتی اطلاعاتی جمع‌آوری می‌شد، آنها را در اختیار مدیران و مربیان باشگاه‌ها قرار می دادیم و سعی می‌کردیم از هر تخلف احتمالی پیشگیری کنیم. طبق اسناد و مدارکی که الان وجود دارد بارها در بازی‌های لیگ یک و حتی لیگ دو پیشگیری ‌کرده‌ایم و اشخاصی که ورود به تبانی کرده‌اند همه در سوابق‌شان درج شده است. نتیجه‌ تمام کارهای انجام شده این بود که از باشگاه‌ها خواستیم برای به خدمت گرفتن مربیان در ابتدای فصل بیایند و از ما استعلام بگیرند، چون اطلاعات ما نسبتا کافی است.

 

** 4 باشگاه از شهرداری تبریز شکایت کردند

علیپور درباره شکایت‌هایی که علیه باشگاه شهرداری تبریز شده نیز به ایسنا گفت: 26 اسفند شکایت و گزارش رسمی علیه شهرداری تبریز از سوی باشگاه پاس همدان به دست ما رسید. مدتی بعد در همان اسفند، باشگاه شهرداری تبریز هم در مواردی علیه باشگاه پاس شکایت کرد. ما تمام اتهاماتی که دو طرف به یکدیگر زده‌اند را رصد کردیم و اوضاع مراقبت می‌شد. از آن زمان به بعد کسی اقدامی نمی‌کرد چون می دانستند بیش از پیش در کمین گاه نهادهای نظارتی قرار دارند.

 

وی در این باره ادامه داد: چهار باشگاه پاس همدان، شهرداری یاسوج، استقلال خوزستان و شهرداری بندرعباس از باشگاه شهرداری تبریز با استناد به اظهارات و مدارکشان شکایت کردند که پرونده‌ کلی آنها ساماندهی و در اختیار کمیته‌ انضباطی قرار گرفت. همان طور که گفتم اگر موارد جدیدی باشد در قالب ضمیمه آن را به کمیته‌ انضباطی می‌دهیم. من از خدا می خواستم که این پرونده‌ به احراز تبانی و تغییر نتایج تیمی، منجر نشود. اما اگر شود فدراسیون با احدی تعارف ندارد و حکم قاطعی را صادر خواهد کرد. هیات رییسه فدراسیون و سازمان لیگ مصوبه کرده‌اند که می‌بایست متخلفین به اشد مجازات فوتبالی محکوم شوند.

 

** مدیری بخاطر سرمربی تیمش می‌خواست از فوتبال برود

علیپور با بیان این که به برخی باشگاه‌ها در ابتدای فصل اعلام شده که ضمانت بعضی از مربیان سنگین است و بهتر است از جذب آنها جلوگیری کنند، اظهار کرد: ما این اطلاع را به مدیران باشگاه‌ها دادیم و حتی این مدیران تعهد دادند که اگر تخلف یا هر گونه تخلفی از سوی مربی تیم‌شان دیدند باید آن را به ما و سایر دستگاه‌های نظارتی در فدراسیون اطلاع دهند و در جهت ممانعت شروع یا روند تخلفات احتمالی جلوگیری کند. سال گذشته مدیری بود که بعد از هفته‌ دوم لیگ آمد و گفت من می‌خواهم تعهدم را پس بگیرم و وقتی که گفتیم این تعهد پس از سال‌ها و زمانی که در فوتبال نباشید هم نزد ما می‌ماند، می‌گفت من اصلا به خاطر سرمربی تیمم می‌خواهم از فوتبال بروم. این تعهدها مسئولیت دارد و به این خاطر است که ما به باشگاه‌ها می گوییم که دقت کنند.

 

** استفاده از مربیان خاص یعنی شاید به دنبال استفاده از جریان‌های ناسالم هستند

دبیر کمیته رسیدگی به تخلفات و اخلاق حرفه‌ای در فوتبال گفت: وقتی باشگاهی می‌رود و بدون توجه به تذکرات ما مربی خاصی را انتخاب می‌کند از همان اول مشخص است که ظاهرا نمی‌خواهد از راه سالم به موفقیت برسد. این شرایط باعث از بین رفتن امنیت روانی سایر تیم‌ها می‌شود. آنها همیشه نگرانند نکند نتیجه‌ فلان مسابقه تبانی باشد و یا عده‌ای مشغول تخلف در بازی‌های لیگ یک باشند.

 

** لیگ یک تبعیدگاه مربیان محروم نیست

علیپور در پاسخ به این سوال که چرا لیگ یک را تبعیدگاه بازیکنان لیگ برتری کرده‌اید، از این باب که اگر تخلفی صورت گرفته چرا خاطیان محروم نمی‌شوند؟ نیز تصریح کرد: چنین نیست. اولا این که ما به فیفا و AFC تعهد داده‌ایم که مسابقات لیگ برتر در سه موضوع تبانی ، دوپینگ و زد و بند پاک است که اخیرا دو اصل دیگر هم به این‌ها اضافه شده است. بنابراین مقررات در لیگ برتر سختگیرانه تر بوده و وقتی بخشی از تخلفات اشخاص نیز ثابت می‌شوند، خود به خود آنها نمی‌توانند تا مدتی در لیگ برتر کار کنند. اما بعضی از تخلفات دیگرشان هنوز به اثبات نرسیده و در حال بررسی است. بنابراین مجوز فعالیت‌شان در لیگ یک صادر می‌شود. طبیعتا اگر همه تخلفات به اثبات برسد، آنها از فعالیت در فوتبال محروم می‌شوند.

 

** اطلاعات بدهید کمتر از یک ساعت پیگیری نکردیم ما متخلفیم!

وی از مدعیان و مطلعین تخلفات در فوتبال خواست تحت هیچ شرایطی در این باره گمانه زنی نکنند و افزود: بدون سند کسی را متهم کردن جرم است. اگر کسی هم از تخلفی اطلاع دارد نباید در رسانه‌ها گمانه زنی کند و می‌بایست نزد مراجع ذیصلاح مراجعه و اطلاع رسانی کند . ما شبانه روزی در خدمت آنها هستیم. اگر آنها گفتند و ما موضوعشان را پیگیری نکردیم، ما متخلفیم!

 

** احتمالا عده‌ای باید خودشان را برای خداحافظ همیشگی از فوتبال آماده کنند

علیپور در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در احکام صادره شاهد محرومیت‌های جدی برای برخی از افراد و یا لغو مجوز حضور بعضی تیم‌ها در لیگ برتر باشیم، به ایسنا گفت: ممکن است چنین اتفاقی بیفتد. برخی از افراد بودند که بعد از محرومیت‌های مقطعی یا تذکراتی که به آنها داده شد، دیگر به سراغ این کار نرفتند، اما عده دیگری هم بودند که نه تنها دوباره به چنین تخلفاتی روی آوردند، بلکه شدیدتر هم کار کردند. ممکن است آنها دیگر باید خودشان را برای خداحافظی همیشگی از فوتبال آماده کنند. رای نهایی در این باره را به زودی کمیته‌ انضباطی صادر می‌کند.

 

** تمام اسناد و اطلاعات تکمیلی را به کمیته انضباطی دادیم

دبیر کمیته‌ رسیدگی به تخلفات اخلاق حرفه‌ای در فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا جمع‌آوری مدارکتان همچنان ادامه دارد و آنها را در اختیار کمیته‌ انضباطی قرار داده اید نیز گفت: تقریبا تمام اسناد و مدارک لازم را جمع و تنظیم ‌کرده‌ایم و تمامی را در اختیار کمیته‌ انضباطی قرار داده‌ایم. روند دریافت اطلاعات جدید تقریبا کند شده است و اگر مورد جدیدی هم باشد در آینده به آن رسیدگی می‌کنیم. بنابراین کمیته‌ انضباطی طبق قانون با بررسی‌های که پنج قاضی خواهند داشت حکمش را صادر می‌کند.

 

** وقتی کنترل دوپینگ جدی شد برخی بازیکنان مسن یکدفعه محو شدند

وی در واکنش به این که چرا لیگ یک در بحث کنترل دوپینگ نظارت جدی ندارد؟ گفت: نظارت‌ها وجود دارد، اما کنترل دوپینگ هم هزینه‌بر است و کمیته‌ پزشکی فدراسیون باید در این زمینه توضیحات لازم را بدهد. آنچه مسلم است متاسفانه لیگ یک به پارکینگ بازیکنان بازنشسته تبدیل شده است. حضور یک بازیکن بالای 35 سال در تیم با هدف بالا بردن تجربه تیمی و مدیریت در زمین خوب است، اما وقتی تیمی چندین بازیکن با این سن و سال دارد و دوندگی‌شان از حالت طبیعی خارج می‌شود مشخص است که می‌تواند موارد تخلف وجود داشته باشد. متاسفانه در حالت عادی میانگین دویدن بعضی از بازیکنان در لیگ یک در یک نیمه کمتر از 1500 متر است. این در حالی است که در فوتبال بین‌المللی صحبت از میانگین دویدن پنج هزار متر در یک نیمه می‌کنند. در سال‌های گذشته وقتی بحث کنترل دوپینگ در لیگ برتر جدی شد، چند بازیکن مسن یک دفعه محو شدند. البته سال گذشته هم ظاهرا بیشترین نمونه‌گیری در مسابقات لیگ یک شده است. جواب خیلی از آنها نیامده و اگر بیاید و تخلفی باشد رسیدگی خواهد شد.

 

** از کل مسابقات لیگ یک تنها 3 بازی مشکوک است

علیپور در پایان با بیان این که از کل بازی‌های لیگ دسته یک در فصل گذشته تنها سه مسابقه به طور جدی مشکوک است، گفت: نتیجه‌ سه بازی برای مشکوک است که اسناد و مدارک مربوط به آن را جمع و بررسی ‌کرده‌ایم و به شکل ویژه‌ای روی آن کار می‌شود و با در نظر گرفتن همه جوانب رای نهایی صادر خواهد شد.

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه کردن